Παρά τις αλλεπάλληλες απογοητευτικές επιδόσεις των ερευνητικών ομάδων της AstraZeneca- Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και της Johnson & Johnson οι οποίες αναγκάστηκαν να διακόψουν την φάση 3 των εμβολίων τους κατά του κορωνοϊού λόγω εμφάνισης παρενεργειών σε εθελοντές, φαίνεται πως η εταιρεία Pfizer τα καταφέρνει καλύτερα.

Η γιγάντια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία προβλέπει να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιό της κατά του Covid-19 από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου», αναφέρει ο Άλμπερτ Μπούρλα σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προς μαζικό εμβολιασμό στη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, και μετά την ανακοίνωση από τις υγειονομικές αρχές της Μόσχας πως πρόκειται να εγκριθεί και δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ήδη το Ρωσικό υπουργείο υγείας ανακοίνωσε πως σύντομα θα αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός πολιτών κατά του Covid-19 με το πρώτο εμβόλιο που ήδη έχει εγκριθεί στη χώρα αυτή. Επίσης κυκλοφορεί στην Κίνα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλά πειραματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης