Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έδωσε διορία 48 ωρών για να βρεθούν 200 εθελοντές γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Αν δεν συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός, είπε ο κ. Κικίλιας, τότε θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό την επίταξη γιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ.

Στην απογευματινή ενημέρωση, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ακόμα περισσότερες μονάδες υγείας, ιδιωτικές και δημόσιες, μπαίνουν στη μάχη του κορωνοϊού. Ο ιδιωτικός τομέας θα παραχωρήσει 450 κλίνες για τη νοσηλεία non covid ασθενών. Συγκεκριμένα, το Hellenic Health Care Group παραχωρεί 300 κλίνες, το ΙΑΣΩ ΑΕ Group παραχωρεί 100 κλίνες και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί 50 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης,  ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί 100 κλίνες covid, 60 ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών και 40 ο Όμιλος Βιοϊατρική με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους. Ο ιδιωτικός τομέας θα παραχωρήσει άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά covid.

O  Ερυθρός Σταυρός, δυναμικότητας 418 κλινών, μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενσωματώνεται στο ΕΣΥ το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, που διαθέτει 220 κρεβάτια για non covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων περιστατικών. To 251 ΓΝΑ  μπαίνει και  στις εφημερίες του ΕΣΥ, το οποίο θα παραλάβει και 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου. Τέλος, το Κοργιαλένειο – Μπενάκειο με 418 κλίνες μετατρέπεται σε κλινική covid.

O κ. Κικίλιας  είπε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το χειρότερο σενάριο, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το τέλος της πανδημίας είναι κοντά, αφού τον Απρίλιο αναμένεται να γίνουν 1.500.000 εμβολιασμοί. «Βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας. Ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων πιστοποιεί την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του ΕΣΥ. Γιατροί και προσωπικό δίνουν συγκλονιστική μάχη πέρα και πάνω από τις δυνάμεις τους. Είμαι αισιόδοξος ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά επειδή σύντομα θα έχουμε ανοσία σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης