Προς κινητοποιήσεις οι φυσικοθεραπευτές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 13:46
Προς κινητοποιήσεις οι φυσικοθεραπευτές

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φυσικοθεραπευτές με αίτημα την απόσυρση των ρυθμίσεων Γαβρόγλου. Οι φυσικοθεραπευτές, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ζητούν την κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν την ένταξη στις σχολές επιστημών υγείας μη συγγενών επιστημονικών κλάδων (δηλαδή των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις επιστήμες υγείας).

Παράλληλα, αντιδρούν στην εξίσωση των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης - ΚΕΜΕ (κολέγια) με τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, με την προτεινόμενη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων, που σημαίνει κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

«Οι διατάξεις περί αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας δεν μπορεί να εφαρμόζονται επί των νομοθετικώς ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων υγείας, όπως αυτό του φυσικοθεραπευτή» σημειώνουν.

Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις της συνέλευσης όλων των εκπροσώπων των φυσικοθεραπευτών της χώρας, περιλαμβάνουν:

1) συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή, την ημέρα συζήτησης στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, αν κατατεθεί όπως έχει δημοσιοποιηθεί το πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου

2) κλείσιμο των Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας, απεργία στον δημόσιο τομέα και κλείσιμο των σχολών την ίδια μέρα

2) κατάθεση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων σε όλη τη χώρα

4) ενημέρωση των Κοινοβουλευτικών ομάδων σε κάθε νομό και έκδοση δελτίων Τύπου κατά των διατάξεων.

5) Ο Π.Σ.Φ. θα προβεί στην άσκηση ένδικων μέσων με προσφυγή στο ΣΤΕ επί του μηχανογραφικού, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πατρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 14:50