Στους πρόσφατους διορισμούς στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα νομικά πρόσωπα και τις δομές του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, απουσίαζαν αδικαιολόγητα και αισθητά οι νοσηλευτές ή άλλοι σχετικοί με τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας επιστήμονες, καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ σε ανακοίνωσή της.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ χαρακτηρίζει ως ένα πρώτο θετικό βήμα τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τον τομέα της Υγείας, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο αρμόδιο υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι συζητιούνται μετά από πολύ καιρό προσλήψεις νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέχρι σήμερα ακούγαμε μόνο για προσλήψεις γιατρών και λοιπού διοικητικού προσωπικού και δεν λάμβαναν υπόψη την αντικειμενική ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού στις υποστελεχωμένες μονάδες του ΕΣΥ.

Εν αναμονή της εξειδίκευσης των μέτρων στο χώρο της υγείας από τον Υπουργό σε σχετική συνέντευξη τύπου, ευελπιστούμε ότι ο κ. Κουρουμπλής θα λάβει υπόψη του όλα τα άλυτα θέματα του κλάδου των νοσηλευτών.

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο-ΕΣΥ βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργείου για περαιτέρω ενέργειες». Καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης