Πρωτοποριακή επέμβαση σε έμβρυο στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, 13:27
Πρωτοποριακή επέμβαση σε έμβρυο στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Πρωτοποριακή επέμβαση σε έμβρυο με σοβαρού βαθμού συγγενή διαφραγματοκήλη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα ενδομητρίων επεμβάσεων της  Γ΄ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» στις 15-6-2019.

Η ενδομήτρια επέμβαση έγινε υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας της Κλινικής Καθηγήτριας κυρίας Σοφίας Καλανταρίδου. Την επέμβαση πραγματοποίησε επιτυχώς, υπό ενδοσκοπική και υπερηχογραφική καθοδήγηση, ο Υπεύθυνος της Μονάδας Θεραπείας Εμβρύου, ακαδημαϊκός υπότροφος κ. Γεώργιος Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο της Μονάδας Θεραπείας Εμβρύου στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Μιλάνου, Αναπληρωτή Καθηγητή Εμβρυομητρικής Ιατρικής κ. Nicola Persico, την Επιμελήτρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Μιλάνου κυρία Isabella Fabietti και την αναισθησιολόγο Διευθύντρια ΕΣΥ της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας, κυρία Στάμω Ματιάτου.

Η ενδομήτρια επέμβαση σχεδιάστηκε με την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Καθηγητή Εμβρυικής Ιατρικής στο King’s College Hospital του Λονδίνου, κ. Κύπρου Νικολαϊδη.

Η μετεγχειρητική πορεία της μητέρας και του εμβρύου είναι  ομαλή. Η κατάσταση του εμβρύου απαιτεί στενή παρακολούθηση μέχρι τον τοκετό και την τελική χειρουργική επιδιόρθωση της βλάβης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, 13:40