H ιατρική επιστήμη, με την εξέλιξη των μεθόδων και τεχνικών της πλαστικής χειρουργικής, έχει πετύχει εκπληκτικά άλματα στην επιδίωξη και πραγματοποίηση ωραίας εμφάνισης του σώματος και ιδιαιτέρως του προσώπου.

Aυτό μας βεβαιώνει ο Dr. med. Β. Παυλιδέλης, Χειρουργός ΩΡΛ, εξειδικευμένος στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου. Στην κοινωνική ζωή η ομορφιά είναι προίκα, είναι «δώρο εκ Θεού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι τη θαυμάζουν και καθένας την αποζητά για τον εαυτό του, ενώ οι πάντες ξέρουν πόσο εφήμερη μπορεί να είναι. Για τον Όσκαρ Ουάιλντ «η ομορφιά είναι σπουδαιότερη από την εξυπνάδα και δεν χρήζει αποδείξεως». Για τον φωτογράφο των διασημοτήτων Σεσίλ Μπίτον «η ομορφιά είναι η πιο σημαντική λέξη στο λεξικό».

Η βιομηχανία της ομορφιάς ανθεί σε όλες τις κοινωνίες. Στις προηγμένες κοινωνίες υπολογίζεται ότι οι άνθρωποι διαθέτουν για την ομορφιά τους περισσότερα χρήματα και από την εκπαίδευση.

Έρευνες αποδεικνύουν ότι η ωραία εμφάνιση συμβάλλει σημαντικά για να επιτύχει κανείς στη ζωή του. Συγκεκριμένα, έρευνα που έγινε από τον καθηγητή Barry Harper του Πανεπιστημίου Guildhall του Λονδίνου, σε 11.000 Βρετανούς άνδρες και γυναίκες 33 ετών, έδειξε ότι άτομα που χαρακτηρίζονται μη ελκυστικά κερδίζουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερα χρήματα από ό,τι οι ωραίοι. Άλλη έρευνα σε 300 διαφημιστικές εταιρείες στις Κάτω Χώρες βεβαίωσε ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ εμφάνισης, υψηλού εισοδήματος και επαγγελματικής ανέλιξης. Παρόμοιες έρευνες αποδεικνύουν ότι παχύσαρκες γυναίκες σε θέσεις υπαλλήλων ή γραμματέων έχουν μειωμένες αποδοχές σε ποσοστό πάνω από 5% απ’ ότι οι καλλίγραμμες συνάδελφοί τους. Tέλος υπάρχουν πολλές μαρτυρίες δικηγόρων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι ποινές στα δικαστήρια σε κατηγορούμενους που χαρακτηρίζονται συμπαθείς ή ωραίοι είναι μέχρι και 20% ελαφρότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eίναι η ομορφιά απόφαση;

Κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Η έλλειψη ύπνου αλλά και το πέρασμα του χρόνου έχει αφήσει τα σημάδια του στην εικόνα σας που άλλωστε δεν ήταν ποτέ αυτή που θα θεωρούσατε ιδανική. Νιώθετε ότι δεν είστε πια το ίδιο ελκυστικοί. Πάρτε την απόφασή σας!

Πολλά από όσα η φύση μας έχει στερήσει σε συμμετρία και κάλλος μπορούν εύκολα να διορθωθούν χάρη στις εξελίξεις της πλαστικής χειρουργικής. Πριν όμως πάρετε την απόφαση για να πραγματοποιήσετε μία πλαστική επέμβαση όπως π.χ. ρινοπλαστική, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο ή όχι για εσάς και το στενό σας περιβάλλον. Ξεφύγετε από το φαύλο κύκλο της ενοχής και μην πιστέψετε ούτε για μία στιγμή ότι είστε οι μόνοι που σκέπτεστε έτσι. Όπως αναφέρει ο Dr. med Βασίλης Παυλιδέλης, εξειδικευμένος στη Ρινοπλαστική, Ωτοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική Προσώπου με βάση την τριακονταετή του εμπειρία, όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι καταφεύγουν σε αυτού του είδους τις επεμβάσεις για να διορθώσουν τη μύτη τους, τα πεταχτά αυτιά ή κάποια άλλη ατέλεια του προσώπου τους. Σε ό,τι αφορά το είδος των επεμβάσεων, φαίνεται ότι η ρινοπλαστική, ταυτόχρονα με την πλαστική του ρινικού διαφράγματος είναι η πιο διαδεδομένη πλαστική εγχείρηση και στα δύο φύλα και έχει σκοπό, όχι μόνο την αισθητική αλλά και τη λειτουργική βελτίωση της μύτης.

Χρήσιμες συμβουλές

Εάν επιθυμείτε να κάνετε μία πλαστική εγχείρηση, μη βιαστείτε να μπείτε στο χειρουργείο. Καταστρώστε ένα σχέδιο ενημέρωσης. Δεν είναι καθόλου υπερβολή το να επισκεφθείτε δύο ή τρεις εξειδικευμένους στην επέμβαση που επιθυμείτε, πλαστικούς χειρουργούς. Ο σπουδαιότερος παράγοντας που καθορίζει την επιτυχία ή αποτυχία της επέμβασης είναι η επιλογή του κατάλληλα εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη εγχείρηση πλαστικού χειρουργού, για τον οποίο αυτή τότε είναι και εύκολη και ασφαλής.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.pavlidelis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης