Σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται τη θεραπεία αντιικών χαπιών κατά της νόσου COVID-19 απευθείας από τα φαρμακεία των Nοσοκομείων.

Όπως αναφέρει το υπ. Υγείας σε ανακοίνωση του, η διάθεση αντιικών χαπιών κατά της νόσου COVID-19 με την κατ’ οικον παράδοση, συνεχίζεται αδιάλειπτα, με τη διαρκή υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών και η προμήθεια των αντιικών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης , θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες παρέχονται στις ιστοσελίδες των Υγειονομικών Περιφερειών για τα Νοσοκομεία αρμοδιότητας τους (δύναται να τροποποιούνται).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αττική: http://www.1dype.gov.gr/wp-content/uploads/2022/07/ΠΙΝ.-ΔΙΑΘΕΣΗ-Σ-ΑΝΤΙΙΚΩΝ-ΧΑΠΙΩΝ-ΣΤΑ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ-ΝΟΣ.pdf

Πειραιάς & Αιγαίο: https://www.2dype.gov.gr/2022-03-21-12-54-49/dimosia-ygeia/item/21-07-2022-2-7-covid-19-paxlovid

Μακεδονία: https://www.3ype.gr/menu-3ype/menu-dhmosiaygeia/menu-pandimiacovid19/261-cat-farmnoscovid19agogi/295-art-farmnoscovid19agogi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μακεδονία & Θράκη: https://www.4ype.gr/programma-chorigisis-tis-antiiikis-agogis-paxlovid-apo-ta-farmakeia-armodiotitas-tis-4is-ype-makedonias-thrakis/

Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα: https://www.dypethessaly.gr/announcements-body/item_21_07_2022_040858/

Πελοποννήσoς, Ιόνια Νησιά, Ήπειρος & Δυτική Ελλάδα: https://www.dypede.gr/paxlovid/

Κρήτη: https://www.hc-crete.gr/diathesi-agogis-covid19-farmakeia-nos

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης