Σε κυτταρικό πρόβλημα οφείλεται η τριχόπτωση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 16:18
Σε κυτταρικό πρόβλημα οφείλεται η τριχόπτωση

Φως στα αίτια της τριχόπτωσης στους άνδρες ρίχνει νέα αμερικανική μελέτη με επικεφαλής Έλληνα επιστήμονα.

Όπως πιστεύουν οι ερευνητές, η φαλάκρα δεν έχει να κάνει τόσο με την απώλεια των τριχών, όσο με ένα κυτταρικό πρόβλημα στη δημιουργία νέων μαλλιών, που κάνει τις νέες τρίχες τόσο μικρές, ώστε καθίστανται αόρατες στο γυμνό μάτι.

Οι επιστήμονες εντόπισαν το πρόβλημα στα βλαστικά κύτταρα που δημιουργούν τις νέες τρίχες και δηλώνουν αισιόδοξοι, για τη μελλοντική θεραπεία της φαλάκρας, αποκαθιστώντας τη φυσιολογική λειτουργία αυτών των κυττάρων.

Στο μέλλον ευελπιστούν να καταστεί εφικτή η ανάπτυξη μιας κρέμας που θα εφαρμόζεται στο κεφάλι και θα βοηθά τα βλαστικά κύτταρα να οδηγήσουν ξανά στη φυσιολογική ανάπτυξη των μαλλιών.

«Το γεγονός, ότι υπάρχει ένας φυσιολογικός αριθμός τέτοιων βλαστικών κυττάρων στο γυμνό δέρμα του κρανίου, μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ξανά αυτά τα κύτταρα» τονίζει ο Γιώργος Κωτσαρέλης, επικεφαλής της έρευνας.

Μέχρι σήμερα παραμένει ασαφής η ακριβής αιτία της ανδρικής φαλάκρας, αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι εμπλέκεται η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, ενώ υπάρχει και θέμα κληρονομικότητας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 16:18