Σήμα κινδύνου εκπέμπει λόγω υποστελέχωσης η μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο, ενώ οι δεκάδες άνθρωποι που υποστηρίζονται από αυτήν κάνουν έκκληση προς την Πολιτεία να γίνουν προσλήψεις γιατί το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να παραμένει η Μονάδα ανοικτή.
Στο Παράρτημα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο ο ψυχίατρος, Κ. Ηλιόπουλος  και η νοσηλεύτρια με τη  βοήθεια του φύλακα Γαβριλόπουλου Επαμεινώνδα, καταβάλλουν μήνες τώρα, τιτάνιες προσπάθειες ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο.
Στις θεραπευτικές μονάδες υποκατάστασης, παράλληλα με τη χορήγηση του υποκατάστατου, παρέχεται και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από τους ψυχιάτρους, τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που στελεχώνουν τις μονάδες, ενώ αντιμετωπίζονται και τα ιατρικά προβλήματα των ασθενών. Στη συγκεκριμένη μονάδα που εξυπηρετούνται 73 άτομα, όλα αυτά παρέχονται μόνο από δύο ή και τρεις ανθρώπους ενώ την γραμματειακή υποστήριξη και όχι μόνο αναλαμβάνει ο φύλακας.
Η Μονάδα πρέπει να απαρτίζεται από τους εξής: έναν γιατρό, έναν Κοινωνικό Λειτουργό, τουλάχιστον δύο νοσηλευτές, τουλάχιστον έναν θεραπευτή, η γραμματειακή υποστήριξη και ένας φύλακας τις μέρες λειτουργίας. Δυστυχώς σήμερα η Μονάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης. Τώρα τα Χριστούγεννα η μονάδα λειτουργεί μόνο με έναν ψυχίατρό και τον φύλακα όπου εκτελεί και χρέη καθαριστή στον προαύλιο χώρο που είναι γεμάτο σκουπίδια.
Στον προθάλαμο, περιμένουν τουλάχιστον 30 άτομα, ενώ η Μονάδα υποστηρίζει αυτή τη στιγμή 73 χορηγούμενους και είναι σε αναμονή περίπου 65. Η μία νοσηλεύτρια είναι σε κανονική άδεια, η ψυχολόγος είναι σε άδεια κυήσεως και η άλλη νοσηλεύτρια είναι εδώ και καιρό σε άδεια μητρότητας.

Πηγή: patrisnews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης