Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής

Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής
«Πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της Ρομποτικής Χειρουργικής είναι η χώρα μας, η οποία φιλοξενεί στην Αθήνα το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής, από 11 έως 13 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton.

Πρόκειται για μεγάλη ακόμη επιστημονική επιτυχία της χώρας μας, καθώς μόλις πριν από δύο μήνες εφαρμόστηκε η Ρομποτική Χειρουργική Μιας Τομής (Single Site Robotic Surgery) για πρώτη φορά παγκοσμίως . Η τελευταία αυτή εξέλιξη της τεχνολογίας, χάρη στην οποία οι επεμβάσεις χολοκυστεκτομής πραγματοποιούνται εξ’ ολοκλήρου δια μιας μικροτομής, εφαρμόζεται σήμερα μόνο από τρεις χειρουργικές ομάδες διεθνώς στην Ελλάδα (Ιατρικό Κέντρο Αθηνών), την Ιταλία και την Ελβετία,και θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης του 6ου Παγκόσμιου Συνέδριου MIRA Congress 2011».

Αυτά ανακοίνωσε σήμερα , σε Συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής ,Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής και Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, με αφορμή την διοργάνωση του συνεδρίου στην Αθήνα.

«Η ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μιας μικροτομής (1,5cm) είναι η τελευταία εξέλιξη της ρομποτικής χειρουργικής με το σύστημα da Vinci SI HD , ασφαλής, αναίμακτη και σχεδόν ανώδυνη. Η ελαχιστοποίηση του τραύματος προλαμβάνει τις μετεγχειρητικές επιπλοκές για τον ασθενή, συντομεύει την ανάρρωση προσφέροντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο Δρ Κωνσταντινίδης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, 15:32