Ζήσης Ψάλλας

Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους λειτουργία με 40 λεπτά αερόβιας άσκησης, τέσσερις φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με την τελευταία ανασκόπηση των στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Μετά από έξι μήνες σωματικής άσκησης, οι άνδρες που δεν μπορούσαν να κάνουν σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν σε θέση να επαναλάβουν τη σεξουαλική δραστηριότηταΗ ανασκόπηση περιέλαβε όλες τις μελέτες που διεξήχθησαν τα τελευταία δέκα χρόνια όπου ανενεργά άτομα με στυτική δυσλειτουργία έλαβαν επαγγελματική βοήθεια για να γίνουν σωματικά δραστήριοι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι περισσότερες φορές είναι δυνατόν να μειωθούν τα προβλήματα στύσης με την άσκηση.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η συνηθέστερη σεξουαλική δυσλειτουργία των ανδρών. Ορίζεται ως συνεχής ή επαναλαμβανόμενη ανικανότητα να αποκτηθεί και να διατηρηθεί μια επαρκή στύση για τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η στυτική δυσλειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των εξασθενημένων νυχτερινών και πρωινών στύσεων, μπορεί να αποτελεί πρώιμη ένδειξη προβλημάτων υγείας και, μερικές φορές, σύμπτωμα αθηροσκλήρωσης πρώιμου σταδίου (δυσκαμψία και στένωση των αρτηριών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα στύσης είναι συχνότερα στους καπνιστές και στους άνδρες που είναι σωματικά αδρανείς ή υπέρβαροι. Είναι επίσης πιο συχνή στους άνδρες με υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη. Επομένως, τα προβλήματα στύσης μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια αγγειακής νόσου.

Τέσσερις φορές άσκηση την εβδομάδα

Περίπου το 23% των καθιστικών ατόμων και το 23-40% των παχύσαρκων ανδρών υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, όπως και το 40% των ανδρών που λαμβάνουν θεραπεία για υψηλή αρτηριακή πίεση και το 75% των ανδρών με καρδιαγγειακή νόσο. Συγκριτικά, το 18% των ανδρών στο γενικό πληθυσμό έχει στυτική δυσλειτουργία.

Όταν ένας άνδρας ερεθίζεται σεξουαλικά, το αίμα ρέει στο πέος του, και το αυξημένο αίμα στον στυτικό ιστό οδηγεί σε στύση. Αλλά σε άνδρες με αθηροσκλήρωση τα τοιχώματα της αρτηρίας του πέους καθίστανται παχιά και χάνουν την ελαστικότητά τους. Τα τρία τέταρτα των προβλημάτων στύσης συνδέονται με την αθηροσκλήρωση, μια κατάσταση που προκαλείται συνήθως από παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η παχυσαρκία, η σωματική αδράνεια και το κάπνισμα, ενώ η διατροφή επίσης θεωρείται σημαντική καθώς μπορεί να αυξήσει την χοληστερόλη.

Η παρούσα ανασκόπηση έδειξε ότι η φυσική δραστηριότητα μέτριας έως υψηλής έντασης για 40 λεπτά, τέσσερις φορές την εβδομάδα για έξι μήνες είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση ή ακόμα και την εξομάλυνση της στύσης. Μετά από έξι μήνες σωματικής άσκησης, οι άνδρες που δεν μπορούσαν να κάνουν σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν σε θέση να επαναλάβουν τη σεξουαλική δραστηριότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης