Διακοπές, καλοκαίρι, βουτιές και μπάνια. Ο Αύγουστος είναι η καλύτερη εποχή να αναζωογονηθείτε σωματικά και πνευματικά με τα υγιεινά και νόστιμα φρούτα και λαχανικά που το clickatlife.gr σας προτείνει να προσθέσετε στο πιάτο σας.

Σύκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ό,τι πρέπει για μια gourmet σαλάτα. Δρούν σαν ήπια καθαρτικά και μπορούν να δώσουν τη λύση σε όσους ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα. Η καθημερινή κατανάλωση τριών σύκων, βοηθάει στην ανακούφιση από το δυσάρεστο συναίσθημα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες όσο περισσότερο συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή μας διατροφή, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε όσον αφορά την επίτευξη του επιθυμητού βάρους.

Ντομάτες

Είναι νόστιμες, υγιεινές και σας προστατεύουν από το ερύθημα. Οι δερματολόγοι συμφωνούν πως όταν τρώτε φρούτα και λαχανικά, που εχουν κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, αποκτάτε πιο εύκολα ένα φυσικό, ομοιόμορφο μαύρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καρπούζι

Είναι το απόλυτο φρούτο, που στο μυαλό μας έχει συνδεθεί με το καλοκαίρι. Προσθέστε τo στη σαλάτα σας, γιατί έχει μόνο 30 θερμίδες/100 γραμμάρια. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1 και C, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, προστατεύουν τα μάτια και τον εγκέφαλο και ελαχιστοποιούν τις συνέπειες του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό. Δύο σημαντικά στοιχεία του είναι το λυκοπένιο και το κάλιο, που συνιστούν ασπίδα προστασίας για την καρδιά.

Κολοκύθια

Ό,τι πρέπει για μια σαλάτα καλοκαιρινή και νόστιμη. Μια κούπα κολοκύθι έχει 36 θερμίδες και το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και περιορίζουν τη λαιμαργία. Μάλιστα οι βιταμίνες C, Α, μαζί με το φυλλικό οξύ, που περιέχει το κολοκύθι, λειτουργούν σαν ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στο οξειδωτικό stress, που ενδέχεται να προκαλεί διάφορες μορφές καρκίνου.

Πεπόνια

Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φρούτο είναι light, αφού τα 100 γραμμάρια αποδίδουν μόλις 34 θερμίδες. Παράλληλα το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε θειαμίνη, νιασίνη, Β6 και κάλιο ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη. Μειώνει την πίεση του αίματος και την χοληστερόλη, ενώ σας χορταίνει και σας χαρίζει μοναδική απόλαυση.

Σταφύλια

Περιέχουν κάλιο, βιταµίνες Α, Β και αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή και συμβάλουν στην πρόληψη χρονίων νοσημάτων. Το μυστικό τους ακούει στο όνομα ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό, που βρίσκεται στη φλούδα τους. Aποτελεί το διασημότερο συστατικό του σταφυλιού και προστατεύει τη λειτουργία της καρδιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης