Τα φάρμακα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης μπορεί παράλληλα να βοηθούν και στη μείωση της εξάπλωσης του καρκίνου του μαστού, όπως αποκαλύπτει βρετανική- γερμανική έρευνα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού που τους χορηγείται τέτοιου είδους αγωγή, μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος θανάτου. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα φάρμακα αυτά δρουν ανασταλτικά στην εξάπλωση του καρκίνου, επειδή εμποδίζουν την παραγωγή των ορμονών που πυροδοτούν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να «τεστάρουν» τη θεωρία περί αντικαρκινικής ιδιότητας των φαρμάκων, οι επιστήμονες του Queen’s Medical Centre στο Nottingham της Αγγλίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Witten της Γερμανίας, εξέτασαν τρεις διαφορετικές ομάδες ασθενών με καρκίνο του στήθους. Στην πρώτη ομάδα ανήκαν άτομα που είχαν υπέρταση, στα οποία χορηγήθηκαν τα ανάλογα χάπια, η δεύτερη αποτελείτο από ασθενείς με υψηλή πίεση, στα οποία παρασχέθηκαν άλλου είδους φάρμακα, ενώ στην τρίτη ανήκαν άτομα που δεν είχαν προβλήματα πίεσης.

Από τα συνολικά 466 άτομα που μελετήθηκαν -τα 43 που είχαν ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή ενάντια στην αρτηριακή πίεση- παρατηρήθηκε ουσιαστική μείωση της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων. Συνολικά, οι ασθενείς με υπέρταση, είχαν 71% λιγότερες πιθανότητες να αποβιώσουν, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης