Η αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώνει σημαντικά τις ώρες που κοιμόμαστε, σύμφωνα με νέα έρευνα του επιστημονικού περιοδικού «Psychology of Popular Media Culture».

Για τις ανάγκες της μελέτης, 83 φοιτητές απάντησαν διαδικτυακά σε ερωτήσεις σχετικές με την ποιότητα του ύπνου τους καθώς και την ποσότητα των γραπτών μηνυμάτων που στέλνουν και δέχονται καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, όσα περισσότερα μηνύματα στέλνει κάποιος, τόσο λιγότερο κοιμάται. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με το κινητό τους τηλέφωνο δίπλα τους (στο κομοδίνο ή ακόμη και πάνω στο μαξιλάρι τους), οπότε ο ήχος του μηνύματος τους ξυπνάει.

Επίσης, η προδιάθεση των περισσότερων να απαντήσουν σχετικά άμεσα στα μηνύματα που δέχονται τους προκαλεί πίεση, ικανή να τους διαταράξει τον ύπνο.

Για αυτόν τον λόγο, οι ερευνητές προτείνουν να κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο όταν κοιμόμαστε. Με λίγα λόγια, εάν δεν «ξεκουραστεί» το κινητό σας, δεν θα ξεκουραστείτε πιθανότατα ούτε εσείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης