Τα πέντε καλύτερα υποκατάστατα της ζάχαρης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 13:58
Τα πέντε καλύτερα υποκατάστατα της ζάχαρης
Η ζάχαρη είναι γλυκιά αλλά... ύπουλη, και στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής οφείλουμε να την αποφεύγουμε. Αυξάνει το βάρος και την κατακράτηση υγρών, κάνει όξινο το πεπτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες, επιβαρύνει το καρδιαγγειακό σύστημα, καταστρέφει τα δόντια, και διάφορα άλλα δυσοίωνα που λίγο πολύ τα γνωρίζουμε όλοι. Όμως η μαμά φύση έχει κι άλλες λύσεις, υγιεινές και εξίσου γλυκές:

ΣΤΕΒΙΑ: Τη γνωρίσαμε ευρέως πρόσφατα και είναι το πιο ασφαλές γλυκαντικό χωρίς θερμίδες. Προέρχεται από έναν θάμνο της Νότιας Αμερικής και θέλει προσοχή στην ποσότητα, διότι είναι περίπου 100 φορές πιο γλυκιά από την κρυσταλλική ζάχαρη. Η στέβια είναι κατάλληλη τόσο για τα γλυκά μας όσο και για τα αγαπημένα μας ροφήματα. Μπορούμε να τη βρούμε σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, 14:46