Άλλους δύο τρόπους για να κλείνουν οι πολίτες το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, υπέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κατά την σημερινή ενημέρωση των συντακτών.

Όπως είπε, ο κ. Ταραντίλης, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τους τρεις τρόπους που κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς:

Σήμερα το απόγευμα -στην τακτική ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού- θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών. Η λειτουργία της θα ξεκινήσει αμέσως μετά για τους συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 85 ετών.

Οι τρόποι που είναι στη διάθεσή μας για το ραντεβού είναι τρεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτον: Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα πάρουν σχετικό μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να παροτρύνουμε και να  βοηθήσουμε γονείς και συγγενείς να εγγραφούν άμεσα. 

Ο δεύτερος τρόπος είναι μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που πρόκειται να εμβολιαστούν και εάν είναι, θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.

Ο τρίτος τρόπος αφορά τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία και θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια. Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί 44.620 εμβολιασμοί, δηλαδή το 0,42% του πληθυσμού, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 0,31%.

Βεβαίως, η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Μέσα στον Ιανουάριο  -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες Pfizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη (κατ’ αναλογία του πληθυσμού) κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια. Και οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης