Ο επιδημιολόγος, καθηγητής της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, Ιωάννης Ιωαννίδης, μιλάει για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αλλά και εάν πρέπει ή όχι να εμβολιάζονται τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω. Ο ίδιος, μιλάει στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma TV της Κύπρου και μεταξύ άλλων λέει ότι:

«Το πιθανότερο είναι ο κορωνοϊός να μην εξαφανιστεί. Ένας ιός που έχει μολύνει το 40% του πληθυσμού και εξακολουθεί να είναι ενεργός, είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί πλήρως. Η πανδημία περνάει στην ενδημική φάση, γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Το εμβόλιο είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Έχει βοηθήσει, έχει σώσει αρκετές ζωές, πιστεύω ότι στο μέλλον θα είναι ένα εργαλείο το οποίο θα το χρειαζόμαστε. Δεν είναι όμως πολύ πιθανό ότι το εμβόλιο από μόνο του θα σταματήσει το επιδημικό κύμα. Είναι χρήσιμο εργαλείο για ευπαθείς ομάδες και μετά από κάποια ηλικία… Αυτό νομίζω πως πρέπει να κρατήσουμε και να μην υπάρχει πανικός. Βλέπω φοβερές αδικίες προς εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν πρέπει να βάλουμε στο περιθώριο κάποιους ανθρώπους….», λέει ο ίδιος, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, λέει πως «είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Επιστήμονες καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, υπάρχει σύσταση για παιδιά άνω των 12, ενώ στη Βρετανία για παιδιά που ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου».

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης