Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ αναστέλλουν προσωρινά την είσοδο στην επικράτεια της χώρας της κεντρικής Αμερικής όλων των ταξιδιωτών από την Κίνα, μετά την ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατάστασης δημοσιονομικής εκτάκτου ανάγκης παγκοσμίου ενδιαφέροντος εξαιτίας του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία ιογενούς πνευμονίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

«Αναστείλαμε την είσοδο στη χώρα επιβατών προερχόμενων από την Κίνα. Ελπίζουμε πως θα είναι προσωρινό μέτρο», τόνισε ο Μπουκέλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Σαν Σαλβαδόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπουκέλε θύμισε ότι εξαιτίας της κατάστασης που προκαλεί η επιδημία, στο Σαλβαδόρ έχει τεθεί σε ισχύ προληπτικά υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι σαλβαδοριανές υγειονομικές αρχές έχουν εντείνει την επαγρύπνησή τους στα χερσαία σύνορα και στα αεροδρόμια. Έτσι, χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες για να εντοπίζουν ανθρώπους που έχουν υψηλό πυρετό, ένα από τα συμπτώματα του ιού.

Ο Μπουκέλε υπογράμμισε ότι προς το παρόν οι αρχές του Σαλβαδόρ δεν έχουν καταγράψει κανένα επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το κινεζικό υπουργείο Υγείας, 213 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα, σχεδόν 10.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, ενώ άλλοι 102.000 τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση.

«Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα» αν παρουσιαστεί, δήλωσε ο Φρανσίσκο Αλάμπι, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Σαλβαδόρ. Η κυβέρνηση αποφάσισε να διατεθεί κονδύλι 8,6 εκατ. δολαρίων για την «αντιμετώπιση κάθε απρόοπτου» που μπορεί να προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος Μπουκέλε σημείωσε εξάλλου ότι οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση περίπου πενήντα νέων Σαλβαδοριανών οι οποίοι σπουδάζουν σε κινεζικά πανεπιστήμια. Προς το παρόν, τα πράγματα «πάνε καλά» και δεν προβλέπεται εσπευσμένος επαναπατρισμός τους, διαβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης