Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι έφεραν πρόωρα τα κουνούπια και την ανησυχία για πιθανή μετάδοση νοσημάτων. Τα κουνούπια μπορεί να μεταδώσουν με το τσίμπημά
τους διάφορα νοσήματα (όπως ελονοσία, λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου) για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος μίλησε στο zougla.gr και τόνισε την επιτακτική ανάγκη για λήψη μέτρων ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχουν οικισμοί προσφύγων και είναι υψηλός ο κίνδυνος ανάπτυξης εστιών μόλυνσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι καθοριστική η έγκαιρη και συντονισμένη εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τους τοπικούς φορείς,(Περιφέρειες και Δήμους), που έχουν και την ευθύνη για αυτά τα προγράμματα.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να λαμβάνονται και ατομικά μέτρα αποφυγής των τσιμπημάτων από τα κουνούπια και προστασίας του προσωπικού μας χώρου με την αποτροπή δημιουργίας εστιών μόλυνσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέτρα ατομικής προστασίας

  • Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα, κυρίως όταν είμαστε έξω από το σπίτι.
  • Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα).
  • Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.
  • Χρήση κουνουπιέρας κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Επιμέλεια: Γεωργία Μόσιου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης