Βλαβερές έως και θανάσιμες συνέπειες στην υγεία μας μπορεί να προκαλέσει η χρήση κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιείται από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η αλόγιστη χρήση του μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα όπως καρκίνο του ακουστικού, μείωση της γονιμότητας, αλλοίωση του γενετικού υλικού και κατά συνέπεια επιτάχυνση του θανάτου των κυττάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσο επικίνδυνα είναι τα κινητά

Η επικινδυνότητα των κινητών τηλεφώνων εξαρτάται πρώτα από όλα από την τιμή SAR, έναν ειδικό αριθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας, ο οποίος διαφέρει από κινητό σε κινητό.

Άλλος παράγοντας είναι η διάρκεια της χρήσης του κινητού, η ποιότητα του σήματος που έχει και ο τρόπος χρήσης του, όπως το handsfree, το bluetooth ή κατευθείαν στο αυτί.
Όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, εάν το κινητό τοποθετηθεί στο αυτί κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, τότε μέρος της ακτινοβολίας εισέρχεται στον εγκέφαλο και απορροφάται από τα κύτταρα του εγκεφάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και όταν έχουμε το κινητό μας στην τσέπη, η ακτινοβολία απορροφάται από τα κύτταρα αρχίζοντας από την επιδερμίδα και προχωρώντας προς τα μέσα.

Ωστόσο, ένα θετικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι η χρήση του κινητού μέσω handsfree και bluetooth, μας προφυλάσσει από την ακτινοβολία αφού οι επιπτώσεις της είναι μειωμένες έως και μηδενικές.

Τέλος, συνιστάται κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το κινητό σας να το έχετε σε απόσταση 40 εκατοστών από το σώμα σας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης