Το λάδι καρύδας είναι το πιο επικίνδυνο λάδι

Το λάδι καρύδας είναι το πιο επικίνδυνο λάδι
Τώρα με το Survivor, εκτός από τα τρομερά νούμερα τηλεθέασης, έχει σημειωθεί και άλλο ένα ρεκόρ στην ελληνική αγορά. Υπήρξε ένα τρίμηνο που η πώληση καρύδας ανέβηκε κατά 900%.

Από εκεί που οι μανάβηδες και οι λαχαναγορές είχαν στο στοκ τόνους καρύδας, ξαφνικά ξεπουλάνε. Άλλοι τις αγοράζουν για διακοσμητικές, άλλοι για να τις φάνε και άλλοι για να χρησιμοποιήσουν το λάδι τους. Σε αυτούς τους τελευταίους απευθύνεται μια έρευνα που δημοσίευσε το American Heart Association σε συνεργασία με το Dietary Fats and Cardiovascular Disease.

Σύμφωνα με το report, ύστερα από 7 δοκιμές στο λάδι καρύδας και τις επιδράσεις του σε σχέση με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λάδια, βρήκαν ότι το λάδι καρύδας ανεβάζει περισσότερο απ’ όλα το ποσοστό της χοληστερόλης LDL (Λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας).

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr...

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018, 12:10