Η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο προκαλεί προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας σε έναν στους δέκα άνδρες. Η συνήθεια του αυνανισμού με την παρακολούθηση πορνογραφικών εικόνων στο ίντερνετ, ειδικά αν μιλάμε για άτομα νεαρής ηλικίας, μπορεί να είναι ανησυχητική.

Για κάποιους εφήβους, μάλιστα, 17 ή 18 ετών, μπορεί να αντιστοιχεί στο 90% της σεξουαλικής τους εμπειρίας. Τα παιδιά αυτά μαθαίνουν να μην επενδύουν στη σεξουαλικότητά τους μ’ ένα άλλο πρόσωπο, άρα τους είναι πολύ πιο δύσκολο να διεγερθούν σεξουαλικά χωρίς να παρακολουθούν μια εικόνα στο ίντερνετ ή από ένα άλλο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παλαιότερη μελέτη βρήκε ότι το ένα τρίτο των ανδρών παρακολουθεί πορνό καθημερινά -σήμερα με το γρήγορο ίντερνετ και την πρόσβαση στο διαδίκτυο από τις φορητές συσκευές το ποσοστό αυτό έχει σίγουρα αυξηθεί.

Η δρ Angela Gregory, ψυχοσεξουαλική θεραπεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νότινγχαμ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι άνδρες απευαισθητοποιούνται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά από τη φυσιολογική σεξουαλική διέγερση μ’ έναν σεξουαλικό σύντροφο».

Άλλοι, αντίθετα, αναπτύσσουν υπερσεξουαλικότητα και είναι διαρκώς ερεθισμένοι. «Είναι σαν να έχουν φαγούρα και να μην μπορούν να ξυστούν, είναι διαρκώς στο μυαλό τους» σημείωσε η δρ Gregory, η οποία κάνει λόγο και για εθισμό στο πορνό, ενώ δηλώνει ότι βλέπει συχνά νεαρούς άνδρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, οι οποίοι όμως δεν συνδέουν την κατάστασή τους με το πορνό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ευχάριστα νέα είναι πως η στυτική δυσλειτουργία που έχει να κάνει με το πορνό είναι αναστρέψιμη, ειδικά για τους νεότερους άνδρες. «Αν σταματήσουν τον αυνανισμό, τότε μπορεί το σύστημά τους να επαναρρυθμιστεί και να διεγείρονται φυσιολογικά, παρουσία ενός σεξουαλικού παρτενέρ».

Το άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει η παρακολούθηση πορνό στους νεαρούς άνδρες είναι μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

«Στις ταινίες πορνό, το σεξ γίνεται πανεύκολα, όλοι περνούν καλά και κανείς δεν λέει όχι σε τίποτα. Η πραγματικότητα, όμως, μπορεί να είναι διαφορετική» προσθέτει.

Πηγή: stogiatro.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης