Το ρόδι αποτελεί ένα φρούτο που, δυστυχώς, πολλοί το θυμούνται μόνο την Πρωτοχρονιά για να το σπάσουν για γούρι στο κατώφλι του σπιτιού τους.

Ωστόσο, έχει εξαιρετική θρεπτική αξία και για αυτόν τον λόγο τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονου επιστημονικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρόδι ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Από αυτές, δύο κατηγορίες, οι ανθοκυανίνες και οι πολυφαινόλες, έχει φανεί πως έχουν ισχυρή αντιγηραντική και προστατευτική δράση, καθώς προλαμβάνουν τη δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών.

Σημαντική φαίνεται να είναι και η δράση του ροδιού στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, ενώ η αντιοξειδωτική του δράση μπορεί να συμβάλει στην προστασία του οργανισμού από τις ασθένειες και τη γήρανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα πολυφαινολών από ό,τι το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι, δύο πολυδιαφημισμένα τα τελευταία χρόνια ροφήματα.

Αντί, λοιπόν, να… σπαταλάτε ένα ρόδι σπάζοντάς το στο κατώφλι του σπιτιού την Πρωτοχρονιά, βάλτε το μέσα στη σαλάτα σας ή στύψτε έναν χυμό ροδιού, προσφέροντας ένα δώρο υγείας στον οργανισμό σας.

Πηγή: neadiatrofis
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης