Αισθάνεστε πόνους στα γόνατα, τους ώμους ή την πλάτη; Μην τους αγνοείτε, καθώς μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στις αρθρώσεις. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε καθημερινά για την υγεία των αρθρώσεών μας, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Φυσικά, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Για αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας για να μην υποφέρουμε από πόνους στις αρθρώσεις.

Απώλεια βάρους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να φροντίσουμε να διατηρούμε σταθερό ένα φυσιολογικό βάρος. Και αυτό διότι τα επιπλέον κιλά που μπορεί να έχουμε, ενδέχεται να κάνουν ακόμη πιο έντονους τους πόνους και να επιβαρύνουν τις αρθρώσεις. Αντίθετα, η απώλεια βάρους μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά από τους πόνους και να αποτρέψει πιο σοβαρά μελλοντικά προβλήματα.

Άσκηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η άσκηση είναι εξίσου σημαντική προκειμένου να διατηρήσουμε υγιείς τις αρθρώσεις μας. Η ήπια άσκηση μπορεί να είναι ευεργετική για το σώμα μας. Το γρήγορο βάδισμα και το κολύμπι είναι ιδανικοί τρόποι για να γυμναστούμε, χωρίς να καταπονήσουμε το σώμα μας. Μάλιστα, το νερό είναι πολύ «φιλικό» με τις αρθρώσεις μας και μπορεί να συντελέσει στην ενδυνάμωσή τους.

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγουμε την ορθοστασία και την ακινησία που επίσης μπορούν να μας προκαλέσουν προβλήματα.

Διατροφή

Η διατροφή μας μπορεί να βελτιώσει την ένταση του πόνου, αρκεί να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα και ενδέχεται να βελτιώσουν την υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Τα ψάρια, όπως ο τόνος, ο σολομός, οι σαρδέλες και η πέστροφα είναι μόνο μερικές από τις τροφές που πρέπει να περιλαμβάνονται στο διατροφικό μας πρόγραμμα.

Extra tip: Είναι σημαντικό να φροντίζουμε την υγεία των αρθρώσεών μας καθημερινά. Μία καλή λύση για να κάνουμε κάτι τέτοιο είναι τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής, όπως το ALTION Osteo*. Κάθε φακελάκι του κλινικά μελετημένου συμπληρώματος διατροφής μας προσφέρει επαρκή ποσότητα MSM, L-καρνιτίνη, που ενισχύει τη μυϊκή δύναμη γύρω από την περιοχή των αρθρώσεων και βιταμίνη C που συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων!

 

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 84197/03-10-2017

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

***VI-80522-ALTION-12/2018

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης