Τρώμε λιγότερο με αργή μουσική και απαλό φωτισμό

Τρώμε λιγότερο με αργή μουσική και απαλό φωτισμό
Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, ο απαλός φωτισμός και η αργή, τζαζ μουσική μπορεί να ελαττώσει την πρόσληψη θερμίδων και να αυξήσει την ικανοποίηση από το φαγητό. Κι όμως, ναι, αυτό αποκάλυψαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ που πραγματοποίησαν τη νέα μελέτη, ανακάλυψαν πως όταν χαμηλώνουν τα φώτα και ο χώρος πλημμυρίζει από απαλή μουσική, οι λάτρεις των ταχυφαγείων (πρόχειρων φαγητών) τρώνε κατά 175 λιγότερες θερμίδες απ” ό,τι όταν τα φώτα είναι λαμπερά και η μουσική «δυνατή». Τα ευρήματα αυτά αμφισβητούν την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση πως όταν γευματίζουμε σε ένα χαλαρό περιβάλλον, παραγγέλνουμε περισσότερο φαγητό.

Η μελέτη

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, χώρισαν ένα fast food στα δύο, αφήνοντας το ένα τμήμα του ως είχε και αλλάζοντας τον φωτισμό και τη μουσική υπόκρουση στο άλλο. Στη συνέχεια, κατέγραψαν τι και επί πόση ώρα έτρωγε σε κάθε τμήμα ομάδα εθελοντών, η οποία μετά το γεύμα βαθμολόγησε την ικανοποίηση που αποκόμισε από το φαγητό. Πριν αρχίσει η μελέτη, οι ερευνητές του Κορνέλ νόμιζαν ότι η χαλαρή ατμόσφαιρα θα έκανε τους εθελοντές να τρώνε επί περισσότερη ώρα και περισσότερο φαγητό.
Με μεγάλη τους έκπληξη, όμως, διαπίστωσαν ότι παρότι έμειναν επί περισσότερη ώρα στη θέση τους, έφαγαν λιγότερο, ενώ είχαν μειωμένες πιθανότητες να σηκωθούν για να πάρουν κάτι ακόμα. Διαβάστε περισσότερα στο govastileto...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 03:17