Βραζιλία: Προετοιμασίες για το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο υπό τον φόβο του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 13:13
Βραζιλία: Προετοιμασίες για το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο υπό τον φόβο του κορωνοϊού

Οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο οποίο συμμετέχουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, έχουν αρχίσει, όμως φέτος το έργο των διοργανωτών είναι ακόμη δυσκολότερο εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, που έχει ήδη εξαπλωθεί σε περίπου 25 χώρες.

«Είναι ανησυχητικό γιατί πολύς κόσμος μετακινείται και πολλοί τουρίστες συρρέουν στη χώρα από κάθε σημείο της γης» δήλωσε η Πατρίσια Γκάτμαν, μια δημοτική υγειονομική υπάλληλος.

Η Γκάτμαν είπε ότι η πόλη έχει αποδεσμεύσει περίπου 120 νοσοκομειακές κλίνες, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που υπάρξουν ασθενείς με κορωνοϊό.

Το Ρίο μετράει ήδη αντίστροφα για την έναρξη των εορτασμών, που κάθε χρόνο διοργανώνονται από τις 21 ως τις 26 Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια του καρναβαλιού εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες παρελαύνουν στους κατάμεστους παραλιακούς δρόμους του Ρίο.

Σε πολλούς από τους εορτασμούς οι συμμετέχοντες φορούν ελάχιστα ρούχα και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, γεγονός που δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος για την εξάπλωση μολυσματικών νόσων.

Μέχρι στιγμής, η Νότια Αμερική δεν έχει καταγράψει κρούσματα του κορωνοϊού. 34 Βραζιλιάνοι που απομακρύνθηκαν από το επίκεντρο του ιού, την κινεζική πόλη Ουχάν, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε μια στρατιωτική βάση.

Χθες οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες του Ρίο εκπαιδεύτηκαν στο πώς να εντοπίζουν έναν πιθανό φορέα του ιού. Έκαναν επίσης δοκιμές για το πώς να εφαρμόζουν γρήγορα τις χειρουργικές μάσκες στους πιθανούς φορείς και ταυτόχρονα να φορούν οι ίδιοι τις προστατευτικές πλαστικές στολές.

Οι Αρχές της πόλης επιμένουν ότι έχουν προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο. «Είμαστε έτοιμοι για το καρναβάλι» είπε η Γκάτμαν.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 14:15