Συνέντευξη στον Θάνο Ξυδόπουλο

Ο ήλιος είναι ευεργετικός καθώς αποτελεί μία από τις καλύτερες θεραπείες για όσους πάσχουν από ψωρίαση αλλά πάντα με μέτρο υποστηρίζει η Χαριτωμένη Βαβούλη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιμελήτρια Α΄ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Συγγρός, στέλεχος του ιατρείου ψωρίασης μιλώντας στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H κα Βαβούλη τονίζει ότι η ψωρίαση είναι μια χρόνια δερματική πάθηση, της οποίας η ακριβής αιτιολογία δεν είναι γνωστή, ωστόσο, τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα τη συνδέουν με διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Χαρακτηριστικό της σύμπτωμα είναι οι φλεγμονώδεις, ερυθηματώδεις πλάκες, οι οποίες καλύπτονται από αργυρόλευκες φολίδες, αποτέλεσμα συστηματικής φλεγμονής. Προσβάλλει εμφανείς περιοχές του σώματος, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής, τα νύχια, αλλά και την περιοχή της κοιλιάς, προκαλώντας έντονο κνησμό ή και ανθεκτικές ψωριασιακές πλάκες. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει θεραπεία που να προσφέρει πλήρη ίαση.

Για το λόγο αυτό, η ψωρίαση αντιμετωπίζεται ως χρόνια νόσος με νέες φαρμακευτικές μεθόδους. Αναφερόμενη στη διατροφή η κα Βαβούλη  τονίζει ότι  η επιλογή ή αποφυγή ορισμένων τροφίμων ή θρεπτικών συστατικών μπορεί να βοηθήσει τόσο στις περιόδους έξαρσης όσο και στις περιόδους ύφεσης της νόσου. Η  ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή είναι πολύ  σημαντική για τους πάσχοντες.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κας Βαβούλη στη «Ζούγκλα»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης