Χάστε κιλά, κλείνοντας το… καλοριφέρ!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 10:07
Χάστε κιλά, κλείνοντας το… καλοριφέρ!

Ερευνητές του University College στο Λονδίνο υποστηρίζουν ότι τα ζεστά σπίτια τον χειμώνα συντελούν στην «επιδημία» της παχυσαρκίας!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η θαλπωρή των κλειστών χώρων δεν μας αφήνει να κάψουμε πολλές θερμίδες (κάτι που θα συνέβαινε, αν χρειαζόταν να ζεστάνουμε το σώμα μας, σε περίπτωση που βρισκόμασταν σε έναν κρύο χώρο).

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές από το Λονδίνο, όταν το σώμα είναι συνεχώς ζεστό, δεν μετατρέπει τον «καφέ» λιπώδη ιστό σε ενέργεια. Το αποκαλούμενο «καφέ» λίπος αποτελεί μια μορφή λίπους του οργανισμού, που, όταν ενεργοποιηθεί εξαιτίας χαμηλής θερμοκρασίας, καίει θερμίδες πολύ ταχύτερα από το λίπος του οργανισμού που όλοι γνωρίζουμε και το οποίο έχει λευκο-κίτρινο χρώμα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τη συγκεκριμένη μορφή λίπους διέθεταν μόνο τα βρέφη, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες αυτή υπάρχει και στους ενηλίκους.

Βάσει αυτής της νέας μελέτης, η μέση θερμοκρασία ενός καθιστικού ανεβαίνει κατά περίπου μισό βαθμό Κελσίου κάθε δεκαετία και ξεπερνά πλέον τους 20 βαθμούς Κελσίου.

 Κατεβάστε, λοιπόν, τον θερμοστάτη, για να κατεβεί και ο δείκτης της ζυγαριάς.

 Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Οbesity Reviews».


Πηγή: tovima.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 10:07