Η θερμοκρασία πέφτει και όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, τους χειμερινούς μήνες παρατηρείται αύξηση των ιώσεων. Και μπορεί το κρυολόγημα να μην προκαλείται από το κρύο, αλλά από ιούς, όμως όπως έχει διαπιστωθεί το κρύο μπορεί να μειώσει σημαντικά την τοπική άμυνα του οργανισμού. Πώς μπορούμε,λοιπόν,να προστατευτούμε και να αποφύγουμε τις ιώσεις;

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την αντιμετώπιση, για αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε καθημερινά την άμυνα του οργανισμού μας. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ξεκινώντας από την τροφή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιλέγοντας τρόφιμα που περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε θα τονώσουμε τον οργανισμό μας και θα τον βοηθήσουμε να αντιμετωπίσει πιθανές «απειλές». Τα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει οπωσδήποτε να περιέχονται στο διατροφικό μας πρόγραμμα, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες. Ακόμη καλό είναι να πούμε «ναι» στο τσάι που περιέχει κατεχίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών, καθώς και στα τρόφιμα που περιέχουν Ω3, όπως ο σολομός και το αβοκάντο.

Παρόλα αυτά, εξίσου σημαντικό είναι στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής που ακολουθούμε να λαμβάνουμε και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Εμείς ξεχωρίσαμε το νέο καινοτόμο ALTION Winter®, το οποίο αποδεδειγμένα μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης και τη διάρκεια λοιμώξεων του αναπνευστικού και αυξάνει τα επίπεδα των αντισωμάτων.

Γνωρίζατε ότι το βασικό όργανο θωράκισης του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το έντερο; Και όμως, το έντερο με τα πολυάριθμα προβιοτικά στελέχη λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας ενάντια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος! Για αυτό και το ALTION Winter® μπορούμε να ενισχύσουμε το βασικό όργανο της άμυνας μας με προβιοτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνη C!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα φακελάκι ALTION Winter* την ημέρα αρκεί! Μπορεί να καταναλωθεί με γαλακτοκομικά, όπως γάλα ή γιαούρτι, ή να διαλυθεί σε νερό ή άλλο κρύο ή χλιαρό υγρό. Επιπλέον, έχει άρωμα βανίλια και είναι προτιμότερο να το καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Η διατροφή μας σε συνδυασμό με άσκηση και ξεκούραση μπορεί να είναι το «κλειδί» για να παραμείνουμε υγιείς τον Χειμώνα! Ποια άλλα προληπτικά μέτρα μπορούμε να πάρουμε;

Πέρα από όλα τα παραπάνω, μία καλή λύση για να αποφύγουμε τις ιώσεις, είναι οι γαργάρες με αλατόνερο. Αρκεί να προσθέσουμε μια κουταλιά αλάτι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, που θα μας βοηθήσει να διαλύσουμε τις ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στην αναπνευστική μας οδό. Είναι μία καλή μέθοδος για να καθαρίσουμε τα βακτήρια και τους ιούς που συγκεντρώνονται στην περιοχή και να εμποδίσουμε την εμφάνιση ή την επιδείνωση του κρυώματος.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς, είναι σημαντικό να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, καθώς οι ιοί μεταφέρονται μέσω «μολυσμένων» αντικειμένων!

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 45908/25-4-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

***VI-80500-ALTION-12/2018

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης