Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για τον εκσυγχρονισμό και τη στήριξη 25 δημόσιων νοσοκομείων στην επικράτειά της, συνολικού προϋπολογισμού 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώνεται με την έγκριση της χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης υπέγραψε σήμερα την ένταξη προς χρηματοδότηση της τελευταίας πράξης για το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», με 783.000 ευρώ, από τις 22 συνολικά που χρηματοδότησε η Περιφέρεια.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται ότι «αν και δεν αποτελεί αρμοδιότητα κι ευθύνη της αυτοδιοίκησης, η χρηματοδότηση της απόκτησης τεχνολογικού εξοπλισμού των δημοσίων νοσοκομείων, η Περιφέρεια προχώρησε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής για να στηρίξει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια, για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους πολίτες τόσο της Αττικής όσο κι άλλων περιοχών της χώρας». Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται, «προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η υλοποίηση πολιτικών που αφορούν την πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης