Ζήσης Ψάλλας

Τα αυγά μπορούν να προστεθούν ωμά σε smoothies, μπορούν να τηγανιστούν, να βραστούν, να γίνουν ομελέτα και να καταναλωθούν για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο. Μπορούν να αγοραστούν σχεδόν οπουδήποτε, διαρκούν αρκετές εβδομάδες και είναι σχετικά φθηνά. Παρακάτω είναι μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τα αυγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυγά είναι αρχαία ιστορία

Οι άνθρωποι τρώνε αυγά από από πολύ παλιά. Οι Ρωμαίοι έτρωγαν αυγά παγωνιού και οι Κινέζοι έχει γραφτεί ότι αγαπούσαν τα αυγά περιστεριών. Όταν οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται ένα αυγό, είναι συνήθως το είδος που παράγεται από μια κότα, ωστόσο τα αυγά ορτυκιού, πάπιας, χήνας και γαλοπούλας είναι επίσης μεταξύ αυτών που καταναλώνονται. 

Θρεπτική δύναμη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυγά θεωρούνται μια από τις πιο θρεπτικές τροφές. Είναι μια φυσική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης -η μισή και πλέον πρωτεΐνη βρίσκεται στο ασπράδι που περιλαμβάνει επίσης βιταμίνη Β2. Τα αυγά είναι επίσης καλή πηγή σεληνίου -ένα αντιοξειδωτικό που είναι σημαντικό για τον θυρεοειδή, το ανοσοποιητικό σύστημα και την ψυχική υγεία -μαζί με βιταμίνες D, B6, B12, ψευδάργυρο και σίδηρο. 

Αποτελούσαν σύμβολο

Σε πολλούς πολιτισμούς παγκοσμίως, το αυγό ήταν σύμβολο της νέας ζωής, της γονιμότητας και της αναγέννησης, πολύ πριν από τον Χριστιανισμό. Μια αρχαία ρωμαϊκή ρήση έλεγε ότι όλη η ζωή προέρχεται από ένα αυγό.

Η COVID αύξησε τη ζήτηση

Η ζήτηση για αυγά ήταν ιστορικά ισχυρή κατά τη διάρκεια σκληρότερων οικονομικών περιόδων, πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι είναι μια σχετικά φτηνή πηγή πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Και με περισσότερο χρόνο που αφιερώνεται στο σπίτι, η τρέχουσα πανδημία οδήγησε αρκετές οικογένειες να μαγειρεύουν στο σπίτι και άρα σε περισσότερη χρήση αυγών.

Τα στενά κλουβιά απαγορεύονται στην ΕΕ

Σε ολόκληρη την ΕΕ, έχουν απαγορευτεί τα συμβατικά στενά κλουβιά. Και στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αντικατασταθεί από μεγαλύτερα, «εμπλουτισμένα» κλουβιά που μπορούν να επιτρέψουν στις όρνιθες να εκφράσουν περισσότερες από τις φυσικές τους συμπεριφορές, όπως κούρνιασμα, κολύμβηση στη σκόνη και φώλιασμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης