Κορωνοϊός: Αυτή είναι η διατροφή που πρότεινε ο Τσιόδρας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 11:18
Κορωνοϊός: Αυτή είναι η  διατροφή που πρότεινε ο Τσιόδρας

Στον σημαντικό ρόλο που παίζει στη ζωή μας η διατροφή και ειδικά τώρα την περίοδο της καραντίνας αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα.

«Eίναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο λοιμωξιολόγος κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στη διατροφή και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας ειδικά την περίοδο της καραντίνας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών. Όπως διευκρίνισε, «υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής».

Ο κ. Τσιόδρας ολοκλήρωσε κάνοντας αναφορά και στα θαλασσινά που περιλαμβάνονται επίσης στον διατροφικό αυτό οδηγό. «Θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με τον γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους» είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 12:01