Ζήσης Ψάλλας

Αν παραλείψετε ή μειώσετε το πρωινό σας και στη συνέχεια καταναλώσετε τις περισσότερες θερμίδες σας στο δείπνο, η πρόσληψη της τροφής σας είναι πιθανό να μην συγχρονίζεται με τις ανάγκες του σώματός σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν δεν παίρνετε τις θερμίδες όταν πραγματικά χρειάζονται (δηλαδή κατά τη διάρκεια της ημέρας) αυτό μπορεί να είναι ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο δεν χάνετε κιλά ή δεν έχετε την ενέργεια για να γυμναστείτε.

Ιδού πώς να εξισορροπήσετε την πρόσληψη των θερμίδων σας. Η προσέγγιση που συνιστά η Αμερικανίδα διαιτολόγος Nancy Clark, είναι να διαιρέσετε την ημερήσια πρόσληψη σε τέσσερα γεύματα – πρωινό, μεσημεριανό, ένα δεύτερο γεύμα που καταναλώνετε το μεσημέρι, και δείπνο – με τις θερμίδες για το δεύτερο γεύμα να προέρχονται από αυτά που πιθανώς λαμβάνετε ως σνακ αργά το βράδυ. Αυτό κρατά το σώμα σας σε ενέργεια όλη την ημέρα.

Νωρίς οι θερμίδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότερες θερμίδες νωρίς την ημέρα φαίνεται επίσης να επιταχύνουν την απώλεια βάρους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Obesity.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Murcia στην Ισπανία παρακολούθησαν 420 συμμετέχοντες σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους 20 εβδομάδων. Όλοι ακολούθησαν ένα μεσογειακό τρόπο ζωής με το μεσημεριανό γεύμα να είναι το κύριο γεύμα της ημέρας. Οι μισοί ήταν “πρόωροι” τρώγοντας το γεύμα,  πριν από τις 3 μ.μ. και άλλοι μισοί αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι “πρόωροι” έχασαν σημαντικά μεγαλύτερο βάρος από εκείνους που έτρωγαν αργότερα (και οι οποίοι τείνουν επίσης να παραλείπουν το πρωινό ή να τρώνε λιγότερο πρωινό), παρόλο που και οι δύο ομάδες είχαν την ίδια ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, ασκούνταν το ίδιο και είχαν την ίδια διάρκεια ύπνου.

Μιλώντας για τον ύπνο, μην ελαχιστοποιήσετε τη σημασία του να πάρετε έναν υπνάκο το μεσημέρι αν το χρειάζεστε. Αυτός -και όχι ένας απογευματινός καφές ή ενεργειακό ζαχαρούχο ποτό ή σνακ- είναι ο τρόπος για να αποφύγετε μια μεσημεριανή πτώση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης