ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΔΙΑΙΤΑ
O σίδηρος αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

O σίδηρος αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, 11:29

Η σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και των καρδιακών παθήσεων ενισχύεται από τη διαπίστωση...

Φυσική ένωση στα λαχανικά βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρής ηπατικής νόσου

Φυσική ένωση στα λαχανικά βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρής ηπατικής νόσου

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 14:48

Μια μελέτη με επικεφαλής επιστήμονες από το Texas A & M AgriLife Research δείχνει ότι μια φυσική ένωση που...

Γιατί η μεσογειακή διατροφή προωθεί την υγιή γήρανση των ηλικιωμένων

Γιατί η μεσογειακή διατροφή προωθεί την υγιή γήρανση των ηλικιωμένων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 15:16

Η μεσογειακή δίαιτα μπορεί να δράσει στα βακτήρια του εντέρου με τέτοιο τρόπο ώστε να περιοριστεί η σωματική...

Εμπιστευθείτε το έντερο σε φυτικές τροφές για καλύτερη καρδιακή υγεία 

Εμπιστευθείτε το έντερο σε φυτικές τροφές για καλύτερη καρδιακή υγεία 

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 09:11

Ένας μεταβολίτης σχετικός με το μικροβίωμα που είναι γνωστός ως Ν-οξείδιο της τριμεθυλαμίνης (ΤΜΑΟ) παράγεται...

Ποια αμινοξέα μπορεί να σχετίζονται με καρδιοπάθειες

Ποια αμινοξέα μπορεί να σχετίζονται με καρδιοπάθειες

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 08:52

Μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι οι ενήλικες που ακολουθούν δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε...

Η γλυκοζαμίνη μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις

Η γλυκοζαμίνη μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, 11:46

Η Αυστραλιανή Ένωση Ρευματολογίας προειδοποίησε το κοινό να μην λαμβάνει συμπληρώματα γλυκοζαμίνης για...

Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες μπορεί να προκαλούν αϋπνία

Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες μπορεί να προκαλούν αϋπνία

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 12:12

Μελέτη διαπίστωσε ότι οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που κατανάλωναν μια δίαιτα υψηλή σε επεξεργασμένους...

Το κόκκινο και μεταποιημένο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Το κόκκινο και μεταποιημένο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020, 20:34

Η κατανάλωση δύο μερίδων κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένου κρέατος ή πουλερικών -αλλά όχι ψαριών- την εβδομάδα...

Τι είναι η δίαιτα "Plant Paradox"

Τι είναι η δίαιτα "Plant Paradox"

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020, 11:13

Μια αμφισβητούμενη ιδέα έχει προσελκύσει πρόσφατα το ενδιαφέρον του κοινού στις ΗΠΑ που ενδιαφέρεται για...

Τα ούλα σας αποκαλύπτουν τι τρώτε

Τα ούλα σας αποκαλύπτουν τι τρώτε

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 11:23

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν ότι τα γλυκά και τα άλλα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο...

Ποιο κακό κάνουν οι δίαιτες γιο-γιο

Ποιο κακό κάνουν οι δίαιτες γιο-γιο

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 18:17

Υπάρχει ένα μάθημα από τους εθελοντές του αμερικανικού τηλεοπτικού ριάλιτι "The Biggest Loser".  Σε αυτό το σόου...

Επεξεργασμένα τρόφιμα έναντι υπερ-επεξεργασμένων - η διαφορά στην υγεία μας

Επεξεργασμένα τρόφιμα έναντι υπερ-επεξεργασμένων - η διαφορά στην υγεία μας

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 10:39

Οτιδήποτε αλλάζει τη θεμελιώδη φύση ενός γεωργικού προϊόντος -θέρμανση, κατάψυξη, ψιλοκομμένα ψάρια, χυμοί...

Η κέτο λειτουργεί καλύτερα σε μικρές δόσεις

Η κέτο λειτουργεί καλύτερα σε μικρές δόσεις

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 12:23

Μια κετογενής διατροφή -η οποία παρέχει το 99% θερμίδων από το λίπος και μόνο το 1% από τους υδατάνθρακες...

Μεσογειακή, διαλειμματική ή παλαιολιθική δίαιτα;

Μεσογειακή, διαλειμματική ή παλαιολιθική δίαιτα;

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 13:21

Οι υπέρβαροι είδαν οφέλη για την υγεία τους και απώλεια βάρους ακολουθώντας τη μεσογειακή δίαιτα, τη διαλείπουσα...

Η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 12:17

Τρεις επιστήμονες συμβουλεύουν να καταναλώνουμε φυσικό γιαούρτι, το οποίο περιέχει ευεργετικά βακτήρια που...

Kάνει το λάδι καρύδας καλό στην υγεία;

Kάνει το λάδι καρύδας καλό στην υγεία;

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 19:39

Σε μια νέα μετα-ανάλυση, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Circulation, της American Heart Association...

Πόσες πρωτεΐνες χρειάζονται αν ασκείστε στο γυμναστήριο;

Πόσες πρωτεΐνες χρειάζονται αν ασκείστε στο γυμναστήριο;

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 18:14

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς ανθρώπους που πηγαίνουν τακτικά στο γυμναστήριο...

Τα καρύδια προωθούν τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου

Τα καρύδια προωθούν τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 18:43

Σε μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη δοκιμή, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καρυδιών καθημερινά ως...

Η κατανάλωση γάλακτος με 1% λιπαρά αντί για 2% αντιπροσωπεύει 4,5 χρόνια λιγότερη γήρανση

Η κατανάλωση γάλακτος με 1% λιπαρά αντί για 2% αντιπροσωπεύει 4,5 χρόνια λιγότερη γήρανση

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 11:48

Νέα μελέτη δείχνει ότι το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ελαφρύ γάλα με 1% λιπαρά) συνδέεται με σημαντικά...

Ο FDA έδωσε εκτεταμένη έγκριση για συνταγογράφηση ιχθυελαίου σε καρδιακούς ασθενείς

Ο FDA έδωσε εκτεταμένη έγκριση για συνταγογράφηση ιχθυελαίου σε καρδιακούς ασθενείς

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 11:00

O FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ), έδωσε εκτεταμένη έγκριση για μια...

Γιατί πρέπει να λαμβάνουμε περισσότερη βιταμίνη D τον χειμώνα

Γιατί πρέπει να λαμβάνουμε περισσότερη βιταμίνη D τον χειμώνα

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, 13:17

Χρειαζόμαστε τη βιταμίνη D για να καταπολεμάμε τις λοιμώξεις. Η ειρωνεία είναι ότι τον χειμώνα, όταν οι άνθρωποι...

Το έλαιο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στην Αμερική προκαλεί γενετικές αλλαγές στον εγκέφαλο

Το έλαιο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στην Αμερική προκαλεί γενετικές αλλαγές στον εγκέφαλο

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 18:08

Μελέτη του University of California Riverside (UCR) δείχνει ότι το σογιέλαιο μπορεί να επηρεάσει νευρολογικές παθήσεις...

Tο κορεσμένο λίπος προκαλεί φλεγμονή στα κύτταρα

Tο κορεσμένο λίπος προκαλεί φλεγμονή στα κύτταρα

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 10:48

Είναι γνωστό εδώ και 30 χρόνια ότι υπάρχουν τα κιρκάδια ρολόγια -τα εσωτερικά βιολογικά μας ρολόγια- που επηρεάζουν...

Τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, 17:01

Μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Peter Clifton, αποκαλύπτει...