Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 1 πακέτο μακαρόνια σκουός, κατά το ήμισυ, με σπόρους
– 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1/4 φλιτζανιού καρύδια
-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Romano
– 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
– Θαλασσινό αλάτι, για γεύση
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση

6 μερίδες (μερίδα = 1 φλιτζάνι του τσαγιού)

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς. Τοποθετήστε τα σκουός μακαρόνια κομμένα σε ένα ταψί. Ρίξτε στο ταψί ελάχιστο νερό. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι τα σκουός να γίνουν τρυφερά και να τρυπιέται το δέρμα τους εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου για 45 λεπτά.

2. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρετε για 4 λεπτά. Προσθέστε τα κουκουνάρια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, έως ότου τα κουκουνάρια ροδίσουν ελαφρά. Βάλτε τα στην άκρη.

3. Όταν είναι μαγειρεμένα, ρίξτε τα σκουός σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε το μείγμα από το κουκουνάρι, το τυρί, το φασκόμηλο, τα καρύδια, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Διατροφικές Πληροφορίες

(ανά μερίδα)
Θερμίδες: 95
Υδατάνθρακες: 9 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 2 γραμμ.
Λίπος: 6,0 γραμμ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γραμμ.
Σάκχαρα: 3 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 2 γραμμ.
Χοληστερόλη: 0 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 35 χιλιοστόγραμμα

Σημείωση: Το σπαγγέτι από σκουός είναι στην πραγματικότητα ένα μη-αμυλούχο πιάτο, χωρίς γλουτένη. Με 10 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά φλιτζάνι, τα μακαρόνια σκουός μπορούν να βοηθήσουν στην περικοπή των πολλών υδατανθράκων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα ζυμαρικά. Επίσης, είναι ένα νόστιμο πιάτο!

ΠΗΓΗ: American Diabetes Association

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης