Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 1 χαρτί ψησίματος
– 2 μέτρια μήλα (γλυκά)
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς. Τοποθετήστε το χαρτί ψησίματος σε ταψί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Χρησιμοποιώντας μαχαίρι, κόψτε σε λεπτές φέτες τα μήλα και κάντε στρογγυλά «τσιπς». Πετάξτε τους σπόρους.

3. Τοποθετήστε τις φέτες μήλου στο έτοιμο φύλλο ψησίματος χωρίς επικάλυψη. Πασπαλίστε την κανέλα πάνω από τα μήλα.

4. Ψήστε για 1 ώρα και στη συνέχεια γυρίστε τις φέτες των μήλων. Συνεχίστε το ψήσιμο για 1-2 ώρες -ρίχνοντας ματιές περιστασιακά- έως ότου οι φέτες μήλου να μην είναι πλέον υγρές. Αφήστε τες να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια αποθηκεύστε τες σε αεροστεγές δοχείο.

(4 μερίδες / μερίδα = 1/2 μήλο)

Διατροφικές Πληροφορίες

(ανά μερίδα)
Θερμίδες: 50
Υδατάνθρακες: 13 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 0 γραμμ.
Λίπος: 0,0 γραμμ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,0 γραμμ.
Σάκχαρα: 9 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 2 γραμμ.
Χοληστερόλη: 0 χιλιοστόγραμμα
Νάτριο: 0 χιλιοστόγραμμα
Κάλιο: 100 χιλιοστόγραμμα
Σημείωση.: Πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας κι άλλα φρούτα, όπως τα αχλάδια, για να φτιάξετε τέτοια «τσιπς».

ΠΗΓΗ: diabetes.org / American Diabetes Association

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης