Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο» παραδόθηκαν σήμερα 14 Απριλίου  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» τρία στατικά ποδήλατα γυμναστικής για την άσκηση των μεταμοσχευμένων ασθενών.

Τα τρία αυτά ποδήλατα αποτελούν ευγενική προσφορά του Διοικητικού Συμβουλίου του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ Τρίπολης, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόθυμα στο κάλεσμα του WinCancer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελετή παράδοσης της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» παραβρέθηκαν ο Διοικητής του νοσοκομείου Σπύρος Αποστολόπουλος, ο Καθηγητής Θεραπευτικής-Παθολογίας-Ογκολογίας του ΕΚΠΑ & Διευθυντής 2ης Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Αριστοτέλης Μπάμιας, η καθηγήτρια Αιματολογίας του ΕΚΠΑ,  Βασιλική Παππά, ο αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας του ΕΚΠΑ  Παναγιώτης Τσιριγώτης, ο Υποδιευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας & Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  Νικόλαος Τσαλουκίδης ο Προϊστάμενος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Αιμοποιητικών Κυττάρων  Λύτης Αλέξανδρος, ο Υποδιευθυντής Διοικητικού  Νικόλαος Σκαρπέλος, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής και η Πρόεδρος του WinCancer κ. Πίστη Κρυσταλλίδου.

Οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους δωρητές και όλοι οι παριστάμενοι τόνισαν τη σημασία αντίστοιχων προσφορών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.    

Η άθληση έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στους ασθενείς σωματικά και πνευματικά τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Οι αθλητές και τα μέλη των αθλητικών σωματείων γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού στον άνθρωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακριβώς για αυτό, με σημείο εκκίνησης την εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε τον Φεβρουάριο από το OAKA, το WinCancer , την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» και το «Ζήσε Αθλητικά» το πρόγραμμα «Αθλητές απέναντι στον καρκίνο» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή αθλητών και σωματείων στη μάχη κατά του καρκίνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης