Η λευκή κορδέλα είναι, σε διεθνές επίπεδο, το σύμβολο της εκστρατείας ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα. Το λευκό είναι το χρώμα που αντιπροσωπεύει τη διαφάνεια, την καθαρότητα, την ελπίδα και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής για τη δημιουργία της καμπάνιας #foramelefko, μιας μεγάλης προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

Η εκστρατεία #formalefko, που ξεκίνησε το 2019 με πρωτοβουλία της Roche Hellas, μας προσκαλεί να «φορέσουμε» όλοι μας λευκό, να αναγνωρίσουμε τη σημασία της ενημέρωσης και της εγρήγορσης και να εκφράσουμε δυνατά το μήνυμα πως ο καρκίνος του πνεύμονα αντιμετωπίζεται!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας μην ξεχνάμε ότι παγκοσμίως, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στους άντρες και τη δεύτερη πιο κοινή για τις γυναίκες. Προσβάλλει άτομα ηλικίας >45 ετών, με >55% των περιστατικών να εμφανίζεται σε άτομα >65 ετών. Λόγω της συσχέτισης της νόσου με την έκθεση στο κάπνισμα, η επίπτωση της νόσου φαίνεται να είναι υψηλότερη στους άνδρες. Στην Ελλάδα, η εκτιμώμενη επίπτωση της νόσου για το 2012 είναι 42 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα, αντιστοιχώντας στο 16,8% όλων των καρκίνων και στο 22,6% όλων των θανάτων από καρκίνο.
Το ταξίδι της ενημέρωσης της καμπάνιας #foramelefko συνεχίζεται με τη νέα πρωτότυπη δράση «Διαδρομές στο Lefko». Μια νέα πρωτοβουλία, που ανοίγει έναν σταθερό και άμεσο δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στον ιατρικό κόσμο και το κοινό για αυτή τη σοβαρή νόσο.

Αυτή η νέα διαδρομή ευαισθητοποίησης, ξεκίνησε τον Νοέμβριο, τον Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας, μέσα από συνεντεύξεις τους, ενημερώνουν για τις εξελίξεις και τονίζουν τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης και σωστής διάγνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, η κα. Σοφία Λαμπάκη, Πνευμονολόγος, Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ, Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας Χημειοθεραπειών Γ.Ν. “Γ. Παπανικολάου”, μας μιλάει για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου και της πρώιμης διάγνωσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας στην Αθήνα, η κα. Έλενα Λινάρδου, Διδάκτωρ Imperial College London, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής, Θεραπευτήριο Metropolitan, μας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με την εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία στον καρκίνο του πνεύμονα. 
Ο κ. Σωκράτης Κουλούρης, Ιατρικός Διευθυντής της Roche Hellas, με αφορμή την παρουσίαση της νέας δράσης ανέφερε ότι «Τα τελευταία 125 χρόνια, η Roche βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας για την ανάπτυξη κλινικά διαφοροποιημένων θεραπειών έναντι σοβαρών νόσων, συμβάλλοντας ώστε οι ασθενείς να ζουν περισσότερο και καλύτερα. Ωστόσο, η καινοτομία, και στην περίπτωση του καρκίνου του πνεύμονα, προχωρά χέρι χέρι με τη σωστή ενημέρωση όλων σχετικά με τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της κατάλληλης αντιμετώπισης. Με τον εμπλουτισμό των δράσεων της εκστρατείας #foramelefko σε συνεργασία με τους εταίρους μας, ευελπιστούμε ότι θα βάλουμε ένα  ακόμα λιθαράκι προκειμένου να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το μήνυμα της ενημέρωσης και της εγρήγορσης έναντι του καρκίνου του πνεύμονα».

Οι «Διαδρομές στο Lefko» είναι προσβάσιμες σε όλους μέσα από την ανανεωμένη ιστοσελίδα www.foramelefko.gr, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της εξατομικευμένης αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα και θα συνεχιστούν με περισσότερους σταθμούς και νέους καλεσμένους.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης