Η Medtronic, ο παγκόσμιος ηγέτης υπηρεσιών και λύσεων ιατρικής τεχνολογίας, ανακοίνωσε την απόκτηση σήμανσης CE (Conformité Européenne) για το σύστημα  MiniMed™ 780G, το Υβριδικό Σύστημα Αντλίας Ινσουλίνης Κλειστού Βρόγχου Επόμενης Γενιάς, για τη θεραπεία του Διαβήτη Τύπου 1 σε άτομα ηλικίας από 7 έως 80 ετών.

Χρησιμοποιώντας το SmartGuard™, τον πλέον προηγμένο αλγόριθμο της εταιρείας, το σύστημα αυτοματοποιεί τη χορήγηση τόσο της βασικής ινσουλίνης όσο και των διορθωτικών δόσεων (boluses) κάθε 5 λεπτά, βοηθώντας τα άτομα με διαβήτη να αποφύγουν τα υψηλά και χαμηλά επίπεδα γλυκόζης, με μεγαλύτερη ευκολία. Το σύστημα MiniMed 780G επιτρέπει την εξατομίκευση των στόχων γλυκόζης με ένα ρυθμιζόμενο χαμηλό στόχο έως και 100 mg/dL -χαμηλότερα από οποιοδήποτε άλλο προηγμένο υβριδικό σύστημα  κλειστού βρόγχου- και είναι σχεδιασμένο να βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και να βελτιώνει περαιτέρω τη γλυκαιμική ρύθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλαμε να σχεδιάσουμε ένα Σύστημα που να απλοποιεί ακόμα περισσότερο τη διαχείριση του Διαβήτη και να προσαρμόζεται στη ζωή των ανθρώπων, στοχεύοντας στην απρόσκοπτη  βελτίωση της καθημερινότητάς τους» επισήμανε ο Sean Salmon, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος  και Πρόεδρος του Diabetes Group στη Medtronic, ο οποίος πρόσθεσε: 

«Γνωρίζουμε πως αποτελεί πρόκληση για κάποιον το ότι πρέπει να υπολογίζει σε καθημερινή βάση τους υδατάνθρακες, πριν από κάθε σνακ ή γεύμα, για να διασφαλίζει ότι λαμβάνει τη σωστή δόση ινσουλίνης. Με το σύστημα MiniMed™ 780G οι χρήστες αποκτούν μία επιπλέον κάλυψη για τις περιπτώσεις εκείνες που θα υπολογίσουν λανθασμένα τους υδατάνθρακες ή θα ξεχάσουν τη διορθωτική δόση (bolus) πριν το γεύμα, μέσω ενός αλγoρίθμου που διορθώνει αυτόματα τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης, όταν αυτό χρειάζεται. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να  διαθέτουν περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τη ζωή τους και λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για τη διαχείριση του διαβήτη τους και είμαστε σίγουροι ότι το σύστημα MiniMed™ 780G  επιτυγχάνει αυτόν τον σημαντικό στόχο». 

Άτομα με διαβήτη, τα οποία συμμετείχαν στην κλινική μελέτη, ανέφεραν ότι το Σύστημα MiniMed 780G «έκανε πολύ πιο εύκολη τη ζωή με τον διαβήτη και τη ρύθμισή του» και ότι «έκανε τη ζωή σημαντικά ευκολότερη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα του αυτοματοποιημένου αλγορίθμου, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογία από την DreaMed Diabetes, το Σύστημα MiniMed 780G έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύχρηστο,  απαιτώντας μικρότερη συμμετοχή από τον χρήστη. Με την προσθήκη της Bluetooth® συνδεσιμότητας, το Σύστημα MiniMed 780G  επιτρέπει στους χρήστες και στους φροντιστές της υγείας τους να δουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις τιμές και τις τάσεις των επίπεδων γλυκόζης, μέσω εφαρμογών σε συμβατά με iOS και  Android κινητά τηλέφωνα και συσκευές. Επιπλέον, οι φροντιστές υγείας θα ανακαλύψουν ότι η διαχείριση των δεδομένων των ασθενών στο σύστημα είναι απλή, καθώς απαιτούνται μόνο ελάχιστες ρυθμίσεις για τη βέλτιστη χρήση της τεχνολογίας.

«Είμαι απίστευτα υπερήφανος για την εξαιρετική συνεργασία που οδήγησε σ’ αυτό το σημαντικό βήμα που κάναμε με το Σύστημα MiniMed 780G, για το οποίο οι κλινικές δοκιμές κατέδειξαν πως αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για ένα ευρύ φάσμα ασθενών και ειδικά για εφήβους» τόνισε ο καθηγητής Moshe Phillip, διευθυντής στο Ινστιτούτο Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη του Εθνικού Κέντρου Παιδικού Διαβήτη, στο Παιδιατρικό Κέντρο Schneider του Ισραήλ, συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας της DreaMed Diabetes. «Συνεχίζοντας τη βελτίωση της αυτοματοποίησης των Συστημάτων Αντλίας Ινσουλίνης, μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαβήτη, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα θετικά κλινικά αποτελέσματα».

Η εμπορική διανομή του Συστήματος MiniMed™ 780G αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τα δεδομένα τριών δοκιμών με τη χρήση του προηγμένου Υβριδικού Συστήματος Κλειστού Βρόγχου Επόμενης Γενιάς της Medtronic, παρουσιάστηκαν διαδικτυακά, στο 80ό Επιστημονικό Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Διαβήτη. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης