Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε η Bayer Ελλάς στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation. H διάκριση αφορά τον Πυλώνα Περιβάλλον, Bιώσιμη Ανάπτυξη, για το Πρόγραμμα: Υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων για τις φωτιές σε Εύβοια και Πελοπόννησο.

Η Βayer Ελλάς στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού βρέθηκε δίπλα στην τοπική κοινωνία αναλαμβάνοντας σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες εκείνων που αγωνίζονταν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες, προσφέροντας τα εξειδικευμένα προϊόντα της για την ανακούφιση και ενυδάτωση των ματιών και την περιποίηση των εγκαυμάτων του δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ, καταγράφτηκαν οι ανάγκες και οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στις πληγείσες περιοχές, τόσο σε ιατροτεχνολογικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που προέκυψαν είτε λόγω των καταστροφών, είτε λόγω της αυξημένης και συνεχούς προσέλευσης πληγέντων, ώστε να καλυφθούν συνολικά από την εταιρεία.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν η ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας FIREATHON, που ξεκίνησε από το Μάτι και την αξιοποίησή της από τους αντίστοιχους Δήμους. Πρόκειται για δύο digital εφαρμογές για θέματα πυρκαγιάς, που σχεδιάστηκαν από ευαισθητοποιημένους πολίτες που ανταποκρίθηκαν σε σχετική δράση που οργάνωσε η Bayer και αναπτύχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία. Συγκεκριμένα αφορά: α) στην εφαρμογή WTFire, που εκπαιδεύει σε θέματα έγκαιρης αντίδρασης την ώρα της πυρκαγιάς και β) στην εφαρμογή MCMS (Municipality Crisis Management System) που βοηθάει στον αποτελεσματικό συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Επικεφαλής των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας της Βayer Ελλάς, κύρια Σόνια Μουσαβερέ ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την τιμητική αυτή διάκρισή στα “Bravo Sustainability Awards 2022” καθώς είναι πολύ σημαντικό να διακρίνεσαι μέσα από την κοινωνία των πολιτών. H Bayer είναι γνωστή για την παροχή καινοτόμων προϊόντων και λύσεων. Καινοτομίες που υποστηρίζουν την κοινωνία, το περιβάλλον και την επιστήμη. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ήταν θέμα καινοτομίας αλλά θέμα ολιστικής προσέγγισης στο οποίο καταφέραμε να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά. Είμαστε περήφανοι για αυτή μας τη συνεισφορά και ήδη σχεδιάζουμε και υλοποιούμε και νέες δράσεις ώστε να τοποθετήσουμε τη βιωσιμότητα όχι μόνο στα επιχειρηματικά σχέδια αλλά στη συνείδηση όλων μας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών φέτος, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης