Η DEMO είναι σταθερά στο πλευρό των νέων επιστημόνων, προσλαμβάνοντας συστηματικά και επενδύοντας σε νέους απόφοιτους, στηρίζοντάς τους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά «Business Day», που φέτος και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των συνθηκών. Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, η εταιρεία υποδέχτηκε στο ψηφιακό της event περισσότερους από 100 νέους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων που σχετίζονται με την βιομηχανία και το φάρμακο, με στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα μέσα από ένα πρόγραμμα διάρκειας 2 ½ ωρών παρουσιάστηκαν το προφίλ της φαρμακοβιομηχανίας DEMO αλλά και του κλάδου του φαρμάκου στην Ελλάδα, καθώς και οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας και οι προοπτικές επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης στον οργανισμό. Έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης “Start Your Journey”, που αποτελεί πλέον θεσμό για την εταιρία μετά από τρία συναπτά έτη υλοποίησης, ενώ είναι παράλληλα και σημαντική πρωτοβουλία υποστήριξης των φοιτητών τόσο στην εκπλήρωση των ακαδημαϊκών τους στόχων και ονείρων όσο και στην απόκτηση απαραίτητης εργασιακής εμπειρίας για την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Business Day της Πέμπτης τρία Στελέχη αφηγήθηκαν το επαγγελματικό τους ταξίδι στη DEMO και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματά τους. Στη συνέχεια ακολούθησε λεπτομερής περιγραφή της παραγωγής, της συσκευασίας αλλά και της διεύθυνσης ποιότητας ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν πιθανές περιπτώσεις επαγγελματικής αποκατάστασης και απασχόλησης. Την παρουσίαση έκλεισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO, κος Δημήτρης Δέμος, ο οποίος και απεύθυνε ένα χαιρετισμό, προέτρεψε τους νέους «να μην αφήνουν τα όνειρά τους αλλά ούτε και τη χώρα τους καθώς ευκαιρίες υπάρχουν πάντα στην Ελλάδα», ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις που έθεσαν οι συμμετέχοντες ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο την ενότητα των ερωτήσεων. Τα Στελέχη της DEMO αναγνωρίζοντας την ανάγκη για πληροφόρηση ανταποκρίθηκαν στις ερωτήσεις και προσέφεραν ανατροφοδότηση για θέματα όπως προσέλκυση και αξιολόγηση υποψηφίων, ευκαιρίες σταδιοδρομίας, επιθυμητές/απαραίτητες σπουδές και πτυχία.

Το Business Day της DEMO αποτέλεσε μέρος της συνολικής συμμετοχής της στο 1ο Virtual Πανόραμα Επιχειρηματικότητας που είχε διοργανωθεί λίγους μήνες πριν και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2020. Η εκδήλωση που οργανώνεται κάθε χρόνο από τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο και την ομάδα του (εφέτος διαδικτυακά) είχε στόχο να ενημερώσει τους νέους για τις τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας και ταυτόχρονα να αναδείξει την «Άλλη Ελλάδα» της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης