Η Γ’ Κλινική Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, σε συνεργασία με την Β’ Χειρουργική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το πρωτότυπο Επιστημονικό Σεμινάριο MISGO* «Η Γυναικολογική Ογκολογία συναντά την Χειρουργική Παχέος Εντέρου», το οποίο διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του HEAL Academy, στις  16 και 17 Δεκεμβρίου 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Επιστημονικό Σεμινάριο τέλεστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας και της Εταιρείας Μελέτης Καρκίνων Πεπτικού, ενώ αξίζει να τονιστεί πως ήταν η πρώτη φορά που ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πτωματικό σεμινάριο έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO).

 Το Σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Prof. Christina Fotopoulou, Ioannis Biliatis και Nikos Burbos από το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καθ. Νίκος Γούβας από το Πανεπιστήμιο της Κύπρου. 

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου ήταν η από κοινού ενημέρωση και εκπαίδευση των γυναικολόγων και των χειρουργών παχέος εντέρου, σε προηγμένες χειρουργικές τεχνικές με έμφαση στη χειρουργική ανατομία της πυέλου και του οπισθοπεριτοναϊκού χώρου. 

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στοχευμένες παρουσιάσεις σχετικά με την ανατομία και τις χειρουργικές τεχνικές, μια πλήρη ανατομία ενός πτωματικού κορμού με έμφαση στη χειρουργική ανατομία της πυέλου και την ανατομία που σχετίζεται με την ογκολογική χειρουργική. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Την δεύτερη ημέρα, στις εγκαταστάσεις του πειραματικού χειρουργείου της HEAL Academy, συνολικά 12 γυναικολόγοι και 12 χειρουργοί εκπαιδεύτηκαν σε κοινές ομάδες εργασίας στη χειρουργική του προχωρημένου καρκίνου της πυέλου, υπό την καθοδήγηση έμπειρων γυναικολόγων ογκολόγων και χειρουργών παχέος εντέρου. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε πτωματικούς κορμούς, το καλύτερο αλλά και πιο απαιτητικό πρότυπο προσομοίωσης χειρουργικής.  

 Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής,  κ. Νίκος Ακρίβος,  Διευθυντής της Γ’ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ και  κ. Κωνσταντίνος Στάμου, Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ τόνισαν «Οι γυναικολογικοί καρκίνοι απαιτούν εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση από ομάδες ιατρών πολλών ειδικοτήτων. Στο Όμιλο HHG, αντιμετωπίζουμε τους ογκολογικούς ασθενείς με τη στενή συνεργασία γυναικολόγων ογκολόγων και γενικών χειρουργών, ώστε να εξασφαλίζεται το καλύτερο δυνατό ογκολογικό αποτέλεσμα». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης