Οι πρώτοι στην Ελλάδα βηματοδότες χωρίς ηλεκτρόδια* με δυνατότητα κολποκοιλιακού συγχρονισμού (Medtronic Micra AV), τοποθετήθηκαν με επιτυχία στο Αιμοδυναμικό – Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο του ΥΓΕΙΑ, από τον Διευθυντή της Ε΄ Καρδιολογικής Κλινικής κ. Θεόδωρο Αποστολόπουλο και τους συνεργάτες του.

Το ΥΓΕΙΑ συγκαταλέγεται στα πρώτα κέντρα στην Ευρώπη που έλαβαν πιστοποίηση για να εφαρμόσουν αυτή τη θεραπεία, σε καρδιολογικούς ασθενείς, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλότατο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας το οποίο είναι εφάμιλλο των μεγαλύτερων κέντρων παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε o Διευθυντής της Ε΄ Καρδιολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ Καρδιολόγος – Ηλεκτροφυσιολόγος, κ. Θεόδωρος Αποστολόπουλος «Οι βηματοδότες χωρίς ηλεκτρόδια (leadless) τοποθετούνται με ιδιαίτερη επιτυχία στο ΥΓΕΙΑ την τελευταία πενταετία.

Η νέα γενιά βηματοδοτών που τοποθετήθηκαν πρόσφατα, διαθέτει αισθητήρα και κατάλληλο λογισμικό, που δίνουν τη δυνατότητα αίσθησης της κολπικής συστολής και ακολούθως βηματοδότησης των κοιλιών.

Η επίτευξη συγχρονισμού κόλπων – κοιλιών γίνεται για πρώτη φορά σε βηματοδότες χωρίς ηλεκτρόδια και το γεγονός αυτό επεκτείνει την ένδειξη τοποθέτησης αυτών των μικροσκοπικών συσκευών και σε ασθενείς με κολποκοιλιακό αποκλεισμό (πέραν της βραδυαρρυθμίας – κολπικής μαρμαρυγής, που ήταν μέχρι σήμερα)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης