Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος τιμά και φέτος την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία (12 Σεπτεμβρίου), μεταφέροντας στους ημικρανικούς ασθενείς το μήνυμα ότι με την κατάλληλη ενημέρωση και θεραπεία, μπορούν να μειώσουν το φορτίο της νόσου στην καθημερινότητά τους και να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Η 12η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία το 2006 από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ημικρανίας και Κεφαλαλγίας (EMHA), μέλος του οποίου είναι ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

Βασικός άξονας της δράσης του Συλλόγου είναι η υλοποίηση πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για την πραγματική επίπτωση της ημικρανίας στη ζωή των ασθενών, ώστε στο μέλλον να ακούγεται όλο και λιγότερο η φράση «Πώς κάνεις έτσι για έναν πονοκέφαλο;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Σύλλογος υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης ασθενών και σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους ιατρούς – Επιστημονικούς του Συμβούλους, έχει δημιουργήσει μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων που αφορούν την ημικρανία και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στη ζωή των ασθενών, καθώς και μια σειράς ολιγόλεπτων ενημερωτικών videos με τίτλο «Λίγα λεπτά για τις κεφαλαλγίες».

Η σειρά των σεμιναρίων αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια περίπου 25 λεπτών, τα οποία εξηγούν με απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι η ημικρανία, ποιες είναι οι μορφές με τις οποίες εμφανίζεται και ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί και οι ασθενείς σήμερα, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. Στη σειρά με τα ολιγόλεπτα videos, ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου παρουσιάζει με τη χρήση επεξηγηματικών γραφιστικών στοιχείων, την ημικρανία και τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται, ορίζει την αθροιστική κεφαλαλγία και αναλύει τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. 

Ωστόσο, πέρα από την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, είναι επιτακτική η ανάγκη για την παροχή σωστής ενημέρωσης πρωτίστως στους ίδιους τους ασθενείς. Δυστυχώς, σήμερα πολλοί από αυτούς δεν αναγνωρίζουν τα συμπτώματα της νόσου με αποτέλεσμα να καθυστερούν να απευθυνθούν στον ειδικό ιατρό (νευρολόγο) και να λάβουν διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία. Μέσα από τις δράσεις του, ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος επιδιώκει να προσφέρει σε όλους την υποστήριξη και την πληροφόρηση που θα τους επιτρέψουν να καταστήσουν την ημικρανία τους μια διαχειρίσιμη νόσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Συλλόγου Ασθενών Ημικρανίας και Κεφαλαλγίας Ελλάδος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kefalalgies.gr/el/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης