Θάνος Ξυδόπουλος

Ηχηρή ήταν η απουσία του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, τόσο ηχηρή, που «υποχρέωσε» τον νέο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να ευχαριστήσει δημοσίως και με ιδιαίτερη έμφαση τον τέως υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για την δική του παρουσία στην τελετή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κοινή γνώμη και οι πολίτες κρίνουν τελικά την εικόνα και την κατάσταση της δημόσιας Υγείας και αυτή η εικόνα είναι, δυστυχώς, κακή». Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στον εξωραϊσμό της σημερινής εικόνας του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας, τον οποίο επιχείρησε στη δική του ομιλία ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε αίσθηση στο ακροατήριο όταν κάλεσε «όσους επιθυμούν ρεβανσισμό να μείνουν μακριά από το υπουργείο Υγείας», ενώ χαρακτήρισε την πολιτική, την οποία θα εφαρμόσει στην Υγεία η νέα κυβέρνηση, ως «ανθρωποκεντρική» και προσδιόρισε ως πρώτες προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας την αναβάθμιση και τη βελτίωση της γενικής εφημερίας για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, καθώς και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι, μαζί με τον νέο υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, «θα γυρίσουμε όλες τις μονάδες Υγείας της χώρας και θα μιλήσουμε με όλους τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους αφανείς ήρωες του συστήματος».

Από τη δική του πλευρά, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης προέβλεψε ότι, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, «θα είμαστε ένα επιτυχημένο δίδυμο και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα», ενώ ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι «χαίρομαι που επιστρέφω στο υπουργείο Υγείας».

Ξανθός: Διασφαλίσαμε ένα αξιόπιστο, καθολικά προσβάσιμο και όρθιο δημόσιο σύστημα Υγείας

Στη δική του ομιλία, ο Ανδρέας Ξανθός διαβεβαίωσε τη νέα πολιτική

ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων θα συμβάλλουν στην ομαλή μετάβαση, με συνέχεια, στο νέο σύστημα διακυβέρνησης, ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική κατάκτηση «το γεγονός ότι διασφαλίσαμε ένα σύστημα Υγείας όρθιο, αξιόπιστο, καθολικά προσβάσιμο, με υψηλού επιπέδου παροχές, δωρεάν και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες».

Ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε επίσης ως εθνικούς στόχους «ένα αξιόπιστο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με επίκεντρο τον οικογενειακό γιατρό», την «αξιόπιστη, ολιστική φροντίδα των ψυχικά ασθενών και των εξαρτημένων», καθώς και το «αξιόπιστο και καθολικά προσβάσιμο σύστημα φαρμακευτικής πολιτικής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης