Δεν χωράει αμφιβολία πως όταν ο πόνος στα γόνατα κάνει την εμφάνισή του, αμέσως χαλάει η διάθεσή μας καθώς δεν είναι πλέον εύκολο να κάνουμε απλές καθημερινές κινήσεις και δυστυχώς περιοριζόμαστε. Για αυτό και είμαστε σε συνεχόμενο ψάξιμο για λύσεις που θα μας ανακουφίσουν από τους αβάσταχτους πόνους.

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές καταλήγουμε σε φάρμακα για την άμεση ανακούφιση αλλά πόσο συχνά πρέπει να λαμβάνουμε φαρμακευτικές αγωγές. Είναι γεγονός πως όσο οι αριθμοί εκείνων που ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στις αρθρώσεις και τους χόνδρους αυξάνονται, τόσο οι επιλογές αντιμετώπισης παραμένουν σταθερά πολύ λιγότερες. Μπορεί οι πόνοι των αρθρώσεων να είναι μία κατάσταση που για τους περισσότερους σχετίζεται αποκλειστικά με άτομα της τρίτης ηλικίας, στην πραγματικότητα όμως πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι, καθώς μπορεί να παρουσιαστούν και σε νέους που δεν έχουν ολοκληρώσει καν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως οι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων πόνου στα γόνατα, μπορεί να είναι ελλιπής ή αντίστοιχα υπερβολική σωματική δραστηριότητα, η έντονα καθιστική ζωή, η ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά «ζωτικής» σημασίας για τον οργανισμό μας,  κάποιος τραυματισμός, ακόμη και ένα ανθυγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Όπως και να έχει η έγκαιρη διάγνωση από κάποιον ειδικό γιατρό θα πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα. Μία δραστική παρέμβαση, είναι να επιλέξουμε ένα κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα διατροφής όπως το ALTION Osteo®, το εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής με εμπλουτισμένη σύνθεση, το οποίο δεσμεύεται να συμβάλει στην ανακούφιση  των αρθρώσεων, συνεπώς και των ενοχλητικών συμπτωμάτων που ταλαιπωρούν τα γόνατά μας.

Το φυσικό «λάδι» του οργανισμού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σκελετός του ανθρώπινου οργανισμού είναι σαν ένα σιδερένιο μηχάνημα. Πολλές φορές τα εξαρτήματα ενός μηχανήματος χρειάζονται «λάδωμα» για να λειτουργήσουν καλύτερα, το ίδιο και τα γόνατά μας. Το «λάδι» στην προκειμένη, η ουσία που τις «επιδιορθώνει», είναι η θειική γλυκοζαμίνη με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που διαθέτει, η οποία ταυτόχρονα αποτρέπει την εμφάνιση παθήσεων όπως η οστεοαρθρίτιδα. Η θειική χονδροϊτίνη από την άλλη, η οποία όπως και η πρώτη συμπεριλαμβάνονται στο ALTION Osteo®, δεν παράγεται από τον οργανισμό μας, είναι όμως υπεύθυνη για τη μεταφορά νερού και θρεπτικών συστατικών στους χόνδρους, στοιχεία τα οποία φροντίζουν για την υγεία των χόνδρων μας. Η θειική γλυκοζαμίνη και η θειική χονδροϊτίνη αποτελούν τα δομικά συστατικά της άρθρωσης στο γόνατο, τα οποία όμως «χάνονται» λόγω της φθοράς της άρθρωσης σε περιπτώσεις απλής χονδροπάθειας και οστεοαρθρίτιδας.

Το αντιφλεγμονώδες MSM

Όλα τα παραπάνω βέβαια, δεν θα είχαν καμία σημασία αν δεν λειτουργούσαν επικουρικά, σε συνδυασμό πάντα με το ισχυρό και αντιφλεγμονώδες μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο ή πιο σύντομα, MSM. Πρόκειται για μία φυσική ένωση θείου, η οποία έχει τη δυνατότητα να καταπραΰνει το οίδημα και τον επίμονο πόνο που προκύπτει στα γόνατα. Παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό, ενώ εκτός από κάποιο ειδικό συμπλήρωμα διατροφής, μπορούμε να το βρούμε και σε συγκεκριμένες τροφές, μεταξύ αυτών το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο. Αυτό που έχει σημασία να επισημάνουμε, είναι πως το MSM είναι τουλάχιστον απαραίτητο για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα γόνατά τους, αφού λειτουργεί εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που «απειλούν» την ευκαμψία των αρθρώσεών μας.

L-καρνιτίνη και αρθρώσεις

Ένα συστατικό το οποίο δύναται να συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στον περιορισμό του πόνου είναι η L-καρνιτίνη. Το συγκεκριμένο συστατικό βοηθά στη μυϊκή ενδυνάμωση, με αποτέλεσμα η άρθρωση να στηρίζετε καλύτερα στους μύες. Με αυτόν τον τρόπο η δυσκαμψία δίνει τη θέση της στην ευκαμψία και η κίνηση πλέον δεν είναι τόσο περιορισμένη.

Όλα τα παραπάνω, είναι μόνο μερικά από τα ευεργετικά συστατικά τα οποία μπορεί να βρει κάποιος στο καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής ALTION Osteo®. Διαθέτει επιπλέον υδρολυμένο κολλαγόνο τύπου ΙΙ, υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C που ενισχύει το φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου βοηθώντας παράλληλα τη βέλτιστη λειτουργία οστών και χόνδρων Είναι με άλλα λόγια η καλύτερη λύση για να στηρίξετε τις αρθρώσεις σας και να απαλλαγείτε από τις ενοχλήσεις που δυσχεραίνουν επιπλέον την καθημερινότητα.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ.: 84197/03-10-2017
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
*** VI-90308-ALTION-8/2019

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης