Όλοι λίγο πολύ όταν ξεκινά η μέση ηλικία, πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν να κάνουν ορισμένα πράγματα της καθημερινότητας με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό όπως την προηγούμενη δεκαετία. Σίγουρα, αποτελεί ένα σημείο «ορόσημο», το οποίο σηματοδοτείται από ανεπιθύμητα συμπτώματα… ωριμότητας. Αυτό το δύσκολο «πέρασμα», καταλήγει να επηρεάζει τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες, μεταβάλλοντας αρχικά τις λειτουργίες του οργανισμού και αναπόφευκτα την ψυχολογία του ατόμου, το οποίο αισθάνεται ανίκανο να διεκπεραιώσει απλές διαδικασίες που παλαιότερα ολοκλήρωνε με μεγάλη ευκολία.

Παρόλο που την ίδια στιγμή που αισθανόμαστε «καλυμμένοι», έχοντας διευθετήσει πολλούς από τους τομείς της ζωής μας όπως η οικογένεια, η οικονομική μας κατάσταση, η αποκατάσταση των παιδιών, είμαστε πανέτοιμοι να απολαύσουμε μία σαφώς λιγότερο αγχώδης, πολύ πιο ξεκούραστη και «γεμάτη» καθημερινότητα, το ίδιο το σώμα μας δείχνει να μην θέλει να ακολουθήσει στα σχέδιά μας. Έτσι λοιπόν θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε εκ νέου στις παρούσες συνθήκες, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Πώς θα γίνει αυτό; Επιλέγοντας τους κατάλληλους φυσικούς «συμμάχους» και ακολουθώντας τα… έμπειρα και δοκιμασμένα tips που υπάρχουν στο παρακάτω κείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρίστε «ευεξία» στον οργανισμό σας

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να στραφούμε προς τη φύση καθώς αποτελεί ένα τεράστιο «φαρμακείο» που φροντίζει τα όντα της, όπως εμάς. Ένα από τα συστατικά που σου προσφέρει αυτό το φαρμακείο είναι και το βότανο Panax Ginseng, το οποίο σε συνδυασμό με το Ginkgo Biloba, συναντάμε στο ειδικά σχεδιασμένο συμπλήρωμα διατροφής για άτομα άνω των 50 ετών, ALTION Tonovit Senior®. Πρόκειται για πολυβιταμίνη ολοκληρωμένης σύνθεσης, η οποία εκτός από τα παραπάνω συστατικά περιλαμβάνει και λουτεΐνη, ευεργετικό συστατικό για τη βέλτιστη υγεία της όρασης, η οποία με την πάροδο του χρόνο τείνει να εξασθενεί, συνένζυμο Q10, το οποίο προστατεύει τα κύτταρά μας από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας έτσι τα συμπτώματα γήρανσης και χαρίζοντάς μας επιπλέον «ώθηση» και ενέργεια μέσα στην ημέρα. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής δεν περιέχει ιώδιο, και είναι «πλούσιο» σε 13 βιταμίνες μαζί με 8 μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία καταφέρνουν να «κρατήσουν» τον οργανισμό σας σε ενεργειακή φόρμα σωματικά και πνευματικά.

Περιορίστε τις ανθυγιεινές συνήθειες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, το οφείλουμε όμως στον οργανισμό μας να τον προσέχουμε λίγο περισσότερο τώρα που αρχίζει να «απαιτεί» περισσότερη φροντίδα. Αυτό βέβαια. μετά το στάδιο της προσαρμογής που αναφέραμε παραπάνω θα μας φαίνεται «παιχνιδάκι» καθώς θα έχει ενσωματωθεί στην καθημερινή μας ρουτίνα. Ο οργανισμός, με τον δικό του τρόπο και στέλνοντας «σημάδια», μας προειδοποιεί για όλα εκείνα που επιμένουμε να τον φορτώνουμε. Αυτό μπορεί να είναι μία απρόσεκτη διατροφή, το κάπνισμα ή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και η λάθος στάση του σώματος. Όλες αυτές οι μικρές επιπλοκές που προκύπτουν, τα συχνά ποναλάκια ή τα πιασίματα, είναι τα «παράπονα» του οργανισμού μας για το πόσο επιρρεπείς υπήρξαμε στο παρελθόν και πόσο απερίσκεπτα συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την υγεία μας. Μία καθημερινότητα η οποία θα περιλαμβάνει την ελάχιστη σωματική άσκηση και μία πιο ισορροπημένη διατροφή με γεύματα υψηλής θρεπτικής αξίας θα φέρει σημαντικές διαφορές στον τρόπο ζωής βελτιώνοντας έτσι την ποιότητά της.

Διατροφή: Το Α και το Ω

Είναι πολύ πιθανόν τα προηγούμενα χρόνια να μην δίνατε τόσο πολύ σημασία στη διατροφή σας, γεγονός φυσιολογικό καθώς οι προτεραιότητές σας εκείνη την περίοδο να ήταν άλλες και σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα πιο σημαντικές. Όμως, η διατροφή είναι εκείνη που με πολύ μικρές μετατροπές και λίγη παραπάνω προσοχή, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε νεότεροι, όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Είναι αμέτρητες οι μελέτες που έχουν αποδείξει πόσο ευεργετικά είναι τα Ω-3 λιπαρά οξέα, για όργανα όπως τα μάτια, η καρδιά και ο εγκέφαλος που δείχνουν να «επιβραδύνουν» τις λειτουργείες τους κατά την πάροδο της μέσης ηλικίας. Γαύρος, σαρδέλα, ρέγγα, σκουμπρί, καρύδια, λιναρόσπορος, είναι μόνο μερικές από τις τροφές, πλούσιες σε ωμεγα-3 λιπαρά οξέα, που μπορούν να ενισχύσουν με φυσικό τρόπο όλα τα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, μια κάψουλα ALTION Tonovit Senior® έπειτα από ένα χορταστικό και «πλούσιο» σε… συμμάχους γεύμα, θα σας χαρίσει τα αναγκαία ποσοστά Ω-3 λιπαρών οξέων που είναι απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σας.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. **Αρ. Γνωστ. : 63536/12-06-2018 Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ *** VI-90311-ALTION-8/2019

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης