Την τελετή εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, της Υφυπουργού Υγείας, κα Ζωή Ράπτη και εκπροσώπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος.

Παράλληλα, με την παρουσία τους τίμησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της πανεπιστημιακής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων του κλάδου της υγείας, του επιχειρηματικού και του δημοσιογραφικού κλάδου, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο RAFARM campus και να ξεναγηθούν στο νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Ερευνητικό Κέντρο απασχολεί καταρτισμένους και έμπειρούς επιστήμονες, είναι συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. και διαθέτει εργαστήρια υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών για την ανάπτυξη πολύπλοκων φαρμακοτεχνικών σκευασμάτων. Αποτελεί την κινητήριο δύναμη της RAFARM, και αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική πορεία της εταιρείας με την ανάπτυξη νέων πολύπλοκων φαρμακευτικών προϊόντων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Ο κ. Αριστείδης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων επεσήμανε: «Οι επενδύσεις οδηγούν σε εξωστρέφεια και καινοτομία. Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές φαρμακευτικές βιομηχανίες που επενδύει στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Σήμερα, εγκαινιάζοντας το Νέο Υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της RAFARM, κάνουμε ένα βήμα μπροστά και περνάμε σε μία νέα εποχή τεχνολογικής εξέλιξης και διεθνών συνεργασιών με την ανάπτυξη και παραγωγή στείρων πολύπλοκων φαρμακευτικών σκευασμάτων».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε: «Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή και χαρά που ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδος παρίσταμαι σήμερα στα σημαντικά εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της φαρμακοβιομηχανίας RAFARM. Κάνοντας μία αναδρομή, θα πρέπει να τονίσω ότι, ένας από τους πρώτους νόμους που εισηγήθηκα και ψήφισε η Βουλή ήταν το Επενδυτικό claw back, και χαίρομαι ιδιαίτερα που η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει εκμεταλλευτεί στο απόλυτο αυτό το εργαλείο προκειμένου να εξελιχθεί ως ένας από τους πιο ταχέος αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Θέλω να συγχαρώ την εταιρεία RAFARM, παρακολουθώ την εξέλιξη της εταιρείας και είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Είστε μία εταιρεία πρότυπο. Δημιουργείτε νέες θέσεις εργασίας και κρατάτε τους Έλληνες επιστήμονες στην Ελλάδα, επενδύετε σημαντικά σε ερευνα και ανάπτυξη, υλοποιήσατε ένα σπουδαίο έργο το οποίο εγκαινιάζουμε σήμερα εδώ. Όλα αυτά είναι επιτεύγματα της RAFARM και της οικογενείας Ρασσιά». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, έστειλε το δικό του μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για την τελετή εγκαινίων της RAFARM τονίζοντας: «Είναι καιρός να το καταλάβουμε και στην Ελλάδα ότι, η έρευνα και η καινοτομία αποτελεί βασικό μοχλό για την πρόοδο των επιχειρήσεων και των οικονομιών. Η επένδυση του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της RAFARM έρχεται και προσθέτει δυναμική στην φαρμακοβιομηχανία μας, και συνολικά στην οικονομία μας. Ως κυβέρνηση στηρίζουμε και ενισχύουμε κάθε πρωτοβουλία για την έρευνα και την καινοτομία, με κάθε τρόπο. Να ευχηθώ στη RAFARM, στην οικογένεια Ρασσιά και στους εργαζόμενους, κάθε επιτυχία!»

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, στην ομιλία του επεσήμανε: «Είναι μια σημαντική μέρα για την εταιρεία RAFARM και συνεπώς για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που αποδεικνύει έμπρακτα ότι επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία, εγκαινιάζοντας σήμερα ένα πρότυπο υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης. Θα ήθελα να τονίσω και εγώ με τη σειρά μου, ότι η σημερινή μέρα είναι μία μέρα χαράς γιατί το εργαλείο του επενδυτικού claw back λειτουργεί, αποκτά νέα πνοή και δημιουργεί επενδύσεις, διασφαλίζει την καλύτερη παρεχόμενη υπηρεσία στον Έλληνα ασθενή,  δημιουργεί πλήθος νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και ως κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  αλλά και ως Υπουργός Υγείας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την έρευνα και την καινοτομία στον χώρο του φαρμάκου. Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ να γιορτάσουμε μαζί με την οικογένεια της RAFARM τα εγκαίνια και ευελπιστούμε να έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε και τις υπόλοιπες επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων επεσήμανε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα εγκαινιάζουμε ένα τόσο σπουδαίο έργο στην περιοχή μας και ειλικρινά θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες μου στην RAFARM και την οικογένεια Ρασσιά. Μιλώντας ως Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και εκπροσωπώντας τους κατοίκους έχω να δηλώσω ότι συμβάλετε με θετικό πρόσημο στην τοπική κοινωνία δίνοντας προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Σας ευχαριστούμε θερμά».  

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την ομιλία του επεσήμανε: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Εταιρείες όπως η RAFARM αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Στο σημείο αυτό όμως θα ήθελα να πω δυο λόγια από καρδιάς για τον κο Νικόλαο Ρασσιά, για το όραμά του, τη συνέπειά του, τις αξίες και τις αρχές του, είναι πάντα σύντομος και περιεκτικός όπως και η ομιλία του, θα ήθελα να τονίσω πως Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε, λίγα λόγια – πολλά έργα. Και αυτό το έχει καταφέρει στον απόλυτο βαθμό τόσο ο ίδιος όσο και οι άξιοι συνεχιστές της εταιρείας RAFARM. Εύχομαι κάθε επιτυχία!».  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης