Το PhARMA Innovation Forum (PIF) Greece ανακοινώνει την πρωτοβουλία «Meeting Patients’ Needs», μια συνεισφορά στο θεσμικό διάλογο με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο ο σύνδεσμος των 26 ηγέτιδων καινοτόμων φαρμακευτικών εταιρειών, θεωρεί πως οφείλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης γύρω από το μέλλον του Υγειονομικού μας συστήματος.

Η πρωτοβουλία «Meeting Patients’ Needs» συνίσταται στη διοργάνωση μιας σειράς κλειστών συναντήσεων εργασίας, κάθε μία από τις οποίες θα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεραπευτική κατηγορία. Στόχος των συναντήσεων αυτών θα είναι η συζήτηση γύρω από το ερώτημα τι πρέπει να βελτιωθεί κατά προτεραιότητα με στόχο την κατά το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και τη βελτιστοποίηση της πρόσβασης στις πλέον καινοτόμες θεραπείες, 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι κάθε συνάντηση να ολοκληρώνεται καταλήγοντας σε ένα συγκεκριμένο σύνολο δράσεων και προτάσεων προς ένταξη στο θεσμικό διάλογο. Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας είναι πως όσο περισσότερες απόψεις συμπεριλαμβάνονται στο διάλογο και όσο περισσότερες οπτικές καλυφθούν, τόσο πιο εποικοδομητική θα είναι η συζήτηση και τόσο πιο πλήρη τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που θα προκύψουν.

Για το λόγο αυτό, στην κάθε συζήτηση για την εκάστοτε θεραπευτική κατηγορία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι επιστημονικών εταιρειών και ειδικευμένων κέντρων Υγείας, εκπρόσωποι ασθενών, συναφών θεσμικών φορέων, αλλά και εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας του χώρου της Υγείας, ενώ στις συζητήσεις θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της βιομηχανίας. 

Οι δύο πρώτες συναντήσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για τις 13 και τις 15 Μαρτίου και θα αφορούν στην Ογκολογία και στην Αιματολογία αντίστοιχα. Στους προσεχείς μήνες θα ακολουθήσουν και οι επόμενες συναντήσεις για διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης