Θάνος Ξυδόπουλος

Καθώς η έκρηξη του COVID-19 συνεχίζει να επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλοί ρωτούν τι μπορεί να συμβεί καθώς φεύγει ο χειμώνας και έρχεται η άνοιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλες ιογενείς αναπνευστικές ασθένειες, όπως η γρίπη, είναι εποχικές και μειώνονται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αλλά σε αντίθεση με τη γρίπη, κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από τον SARS-CoV-2.

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αρκετά για τον ιό αυτό για να καταλάβουμε πώς θα συμπεριφέρεται με την πάροδο του χρόνου» ανέφερε ο δρ Pritish Tosh, ειδικός της Μαιευτικής Κλινικής Mayo.

Ο Tosh είπε ότι με βάση αυτό που γνωρίζουμε για τις εκδηλώσεις του παρελθόντος υπάρχουν μερικά πιθανά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 2003, το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) προκάλεσε ξέσπασμα, αλλά όχι στο μέγεθος που βλέπουμε σήμερα, αλλά, καθώς ο καιρός ζεστάθηκε, έγινε δυνατό να συγκρατηθεί ο ιός» εξήγησε ο Tosh.

«Αν κοιτάξετε τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών, περιστασιακά εμφανίζονται και στη συνέχεια επανεμφανίζονται κάποιες φορές, φεύγουν και έπειτα επιστρέφουν».

Ο Tosh λέει ότι ένα άλλο ξέσπασμα, αναπνευστικό σύνδρομο στη Μέση Ανατολή (MERS), είναι πλέον ενδημικό στη Μέση Ανατολή.

«Ένα από αυτά τα τρία πράγματα πρόκειται να συμβεί με αυτόν τον νέο κορωνοϊό και θα πρέπει να δούμε με την πάροδο του χρόνου ποιο θα είναι αυτό» είπε ο Tosh.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης